27 Φεβρουαρίου 2015

Το Facebook από σήμερα...σώζει ζωές!



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, που εξέδωσε προ ολίγου, το κοινωνικό δίκτυο προχωράει στην κυκλοφορία ενός νέου σετ online εργαλείων εντός της πλατφόρμας, που έχουν σκοπό την αποτροπή αυτοκτονιών χρηστών του που ζητούν βοήθεια ή παρουσιάζουν αυτοκτονικές τάσεις μέσω των αναρτήσεων τους.


Όπως αναφέρει το Time, αρχής γενομένης αυτή την εβδομάδα, οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου, θα αρχίσουν να βλέπουν σταδιακά σε όλες τις εκδόσεις του, μια νέα επιλογή στις αναρτήσεις άλλων που θα τους επιτρέπει να επισημαίνουν, κάνοντας flag, σε περίπτωση που διακρίνουν ότι το άτομο που έκανε την ανάρτηση παρουσιάζει τάσεις αυτοκτονίας.

Ο χρήστης που θα διαπιστώσει κάτι τέτοιο μπορεί να κλικάρει το βελάκι που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης και από εκεί να επιλέξει να κάνει report post. Άμεση βοήθεια και υποστήριξη σε άτομα που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας προσφέρει από σήμερα το Facebook.



Το άτομο που έκανε την επισήμανση θα έχει στη διάθεσή του μια γκάμα επιλογών, όπως να επικοινωνήσει απευθείας με το χρήστη που έκανε την επίμαχη ανάρτηση, να αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου άλλου χρήστη ή συγγενικού προσώπου του, ή να φέρει σε επαφή τον χρήστη με κάποια γραμμή βοήθειας για την αποφυγή αυτοκτονιών.

Τo Facebook έχει ήδη έρθει σε επαφή με πολλές υπηρεσίες που προσφέρουν βοήθεια σε μοναχικά ή άτομα που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας ώστε να κατευθύνει άμεσα τα άτομα που χρήζουν υποστήριξης, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αν και η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην Αμερική αρχικά, το Facebook αναφέρει ότι σκοπεύει να την επεκτείνει σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και να βελτιώσει τα υπάρχοντα εργαλεία αναφοράς παρόμοιων αναρτήσεων, σε μέρη που δεν θα διατεθεί η υπηρεσία.

πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !