18 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ Αη ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ






Οι πόρτες  “της  αυλής του Αη Βασίλη” στο Αιγίνιο άνοιξαν το πρωί της Κυριακής για να υποδεχτούν τα παιδιά.
Αθρόα ήταν η έλευση τόσο των μικρών μας φίλων, όσο και των μεγαλύτερων που
αισθάνονται παιδιά, κατά τις δύο πρώτες ημέρες λειτουργίας της γιορταστικής χριστουγεννιάτικης  αυλής.
Τα οχτώ σπιτάκια των δραστηριοτήτων ήταν κάθε μέρα γεμάτα, με τα παιδιά να φτιάχνουν  χαρούμενα τις εικαστικές προτάσεις της Σχολής Καράτε ο “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” το πρωί και το απόγευμα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου “ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ”, των κυριών της χορωδίας fons musicallis και του ΚΑΠΗ του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.
Μεγάλη έκπληξη την Κυριακή ήταν η συναυλία των Κρουστών της Μουσικής Σχολής, που στη συνέχεια έγινε ένα διαδραστικό παιχνίδι μουσικής και ήχων με τα παιδιά, αλλά και όσους άλλους επιθυμούσαν να συμμετέχουν παίζοντας  κάποιο κρουστό όργανο.
Την Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, διασκέδασαν τους μικρούς μας φίλους τόσο με τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές στολιδιών από ανακυκλώσιμα υλικά όσο και με τα κεράσματα του Συλλόγου γονέων στο  “Καφέ της μαμάς”.
Η ομάδα Βόλεϊ ανδρών ΜΑΣ ΝΙΚΗ Αιγινίου φωτογραφήθηκε με τα παιδιά μοιράζοντας τα αυτόγραφα στο σπιτάκι του Αη Βασίλη και μιλώντας τα για τον αθλητισμό.
Το Σωματείο Εμπόρων και Επαγγελματιών Αιγινίου έδωσε τα πρώτα 200€ μέσω των πόντων που κέρδιζε κάθε παιδί, που συμμετείχε στα παιχνίδια του «Λούνα Παρκ της Προσφοράς» , για να αγοραστούν τρόφιμα σε οικογένειες του τόπου μας, που τα έχουν ανάγκη.
Οι κυρίες του ΚΑΠΗ του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού Αιγινίου φιλοξενήθηκαν και πάλι στο “σπιτάκι της Γιαγιάς” και διηγήθηκαν ιστορίες....φτιάχνοντας λαχταριστά τηγανόψωμα για όλους, απολαμβάνοντας τα κάλαντα που τραγουδούσαν τα παιδιά στο “σπιτάκι της Μουσικής”  υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της Μουσικής Σχολής  Αιγινίου.
Το τρενάκι του Αϊ Βασίλη γεμάτο συνεχώς από τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επιβάτες, ταξίδεψε αρκετές φορές αυτές τις δύο μέρες, σκορπώντας τις χαρούμενες φωνές των παιδιών στους στολισμένους δρόμους του Αιγινίου.
Την Τρίτη στο ¨εργαστήρι κατασκευών¨ οι μικροί μας φίλοι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους με τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ψάχνοντας λύσεις για το κυνήγι του χαμένου θησαυρό, ενώ ταυτόχρονα το ΚΔΑΠ Αιγινίου  επιδίδονταν σε διαδραστικές δραστηριότητες στο ¨σπιτάκι των ζαχαρωτών¨ υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Αιγινίου.
Οι Αθλητές του Μπάσκετ Α.Ο.Κ. Αιγινιακός διασκέδασαν τα παιδιά με το αθλητικό τους ταλέντο.

Όλες αυτές τις μέρες οι γονείς στο ¨καφέ της μαμάς¨ προσφέρουν ζεστό τσάι, καφέ και κεράσματα, ενώ οι εθελόντριες γιαγιάδες από τα Κ.Α.Π.Η. Αιγινίου φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα κουλουράκια παρέα με τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !