18 Δεκεμβρίου 2014

9ος ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΠΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ο 9ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας,  ο οποίος με τον ζήλο, την αγάπη, το μεράκι και τις υπερπροσπάθειες των διοργανωτών, αποτελεί πλέον θεσμό.

Τετρακόσιοι είκοσι αθλητές (αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση) από ολόκληρη την Ελλάδα  ξεκίνησαν τον αγώνα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες πανέμορφες εικόνες του φαραγγιού του Ενιπέα.
Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» είναι αγώνας ορεινού τρεξίματος, ο οποίος πραγματοποιείται την 2η Κυριακή κάθε Δεκεμβρίου. Η διαδρομή του αγώνα δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να αντιμετωπίσουν μια απαιτητική δοκιμασία, διανύοντας 23 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 22 απλώνονται σε μονοπάτια, καλύπτοντας παράλληλα μια θετική υψομετρική διαφορά που ξεπερνά τα 1700 μέτρα.
Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 250 μέτρα και το μέγιστο 1.030. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής (98%) αποτελείται από μονοπάτια, ενώ το υπόλοιπο να μοιράζεται σε χωματόδρομο και άσφαλτο.
Καταλυτική στάθηκε για  ακόμη μία χρονιά, η δυναμική παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος της Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με σαράντα πέντε Εθελοντές και Εθελόντριες, πλήρως εξοπλισμένοι και εκπαιδευμένοι,  κατανεμήθηκαν σε 17 Ομάδες σε όλο το μήκος της διαδρομής, εξασφάλισαν την υγειονομική και διασωστική κάλυψη των αθλητών αλλά και των παραβρισκόμενων θεατών.
Εγκαταστήθηκαν τρεις (3) Σταθμοί Τηλεπικοινωνιών και δημιουργήθηκαν 2 σταθμοί Πρώτων Βοηθειών.

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα δια μέσου του Αρχηγού του Τμήματος, ευχαρίστησε όλους τους Εθελοντές τόσο για την άψογη παρουσία τους, όσο και για τον εντυπωσιακό αριθμό των 45 Διασωστών καθ΄ όλο το μήκος της διαδρομής, εμπεδώνοντας έτσι το αίσθημα ασφαλείας στους συμμετέχοντες αθλητές.
Με τη σειρά του ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος της Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κατιρτζής, συνεχάρη όλους τους Εθελοντές και Εθελόντριες για την άψογη παρουσία τους, αλλά και για την αποτελεσματικότητά τους όπου χρειάστηκε να επέμβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !