2 Αυγούστου 2016

Η ΕΠΜ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ

Στο διεθνές φεστιβάλ παράδοσης που διοργανώνει η CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης) στο Ταλίν της Εσθονίας από 2 έως 8 Αυγούστου 2016, συμμετέχει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

 Η αποστολή της Εστίας που αποτελείται από μέλη των τμημάτων χορευτικού, μουσικής παράδοσης και εικαστικών, αναχώρησε με προορισμό την πρωτεύουσα της βαλτικής χώρας της βορειανατολικής Ευρώπης, το πρωί της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016.
 Επικεφαλής της εικοσαμελούς αποστολής ο έφορος διεθνούς φεστιβάλ της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Ευάγγελος Γκούτζας. Μεταξύ των μελών που αποτελούν την Πιερική αντιπροσωπεία της Εστίας, ο έφορος εικαστικών Νικόλαος Σπανός και ο χοροδιδάσκαλος Γεώργιος Δημόπουλος.
 Στο διεθνές φεστιβάλ παράδοσης της Εσθονίας οι χορευτές με τη συνοδεία των μουσικών του συλλόγου της Κατερίνης, θα παρουσιάσουν χορούς από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Μακεδονία, τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και δρώμενο από παραδοσιακό Ελληνικό γάμο. Παράλληλα θα διδάξουν Ελληνικούς χορούς σε ξένα συγκροτήματα και αντιπροσωπείες χωρών, καθώς και εικαστικές δημιουργίες Ελλαδικής τεχνοτροπίας.
 Την αποστολή της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κατευόδωσαν ο πρόεδρος της Γρηγόριος Μιτσοκάπας, η αντιπρόεδρος Κική Παπατολίκα και ο έφορος χορευτικού Παναγιώτης Σάββας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !