2 Αυγούστου 2016

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Λεβεντέρης στον Βόλο



Την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο εργοστάσιο της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Ν. Λεβεντέρης Α.Ε. Το εργοστάσιο κατά την τελευταία φάση λειτουργίας του απασχολούσε 18 εργαζόμενους.



Η απόφαση της εταιρείας συνιστά απόρροια της φθίνουσας παραγωγής του εργοστασίου, του ελλείμματος ανταγωνιστικότητάς του, των συσσωρευμένων ζημιών και της επιδεινούμενης κατάστασης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία συνεχίζει την δραστηριότητα της στον τομέα της εμπορίας και θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πελάτες της, με την προμήθεια προϊόντων από συνεργάτες προμηθευτές και με τα υπάρχοντα αποθέματα παραγωγής της, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εμπορικής θέσης της καθώς και στην ανάσχεση της ζημιογόνου πορείας της.

Πρόκειται για το τρίτο ισχυρό χτύπημα αποβιομηχάνισης που δέχεται ο νομός Μαγνησίας σε διάστημα ενός έτους. Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί το περασμένο φθινόπωρο διέκοψε την λειτουργία της η γραμμή παραγωγής χαρτιού της ΒΙΣ (συμφερόντων της οικογένειας Φιλίππου της ΦΑΓΕ) καθώς και το εργοστάσιο της ΙΜΑΣ που έκλεισε τον Μάρτιο στέλνοντας στην ανεργία 140 εργαζόμενους.
Η ιστορία της Λεβεντέρης

Η ιστορία της Λεβεντέρης ξεκινάει το 1932 όταν ο Νικόλαος Λεβεντέρης δημιουργεί μία βιοτεχνία για τον εξαρτισμό καϊκιών στον Πειραιά. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 1967 η εταιρεία πέρα από την παραγωγή θα ασχοληθεί και με το εισαγωγικό εμπόριο σχοινιών, συρματόσχοινων και εξαρτημάτων τους.

Το 1967 σε συνεργασία με Γερμανούς συνεργάτες (50-50) θα προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρείας «Ελληνογερμανική Βιομηχανία Συρματοσχοίνων Α.Ε.» με παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Το 1972 οι μετοχές της θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ένα χρόνο αργότερα με τα κεφάλαια που άντλησε προχώρησε στην καθετοποίηση της παραγωγής συρματοσχοίνων με την έναρξη λειτουργίας της μονάδας παραγωγής συρμάτων από σκληρό χάλυβα στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου και την ίδρυση της Β’ Μονάδας παραγωγής συρματοσχοίνων επίσης στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.

Την τελευταία πενταετία η Λεβεντέρης πραγματοποίησε στροφή στον ενεργειακό τομέα καθώς το 2011 επεκτάθηκε στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της συμμετοχής της στην εταιρεία «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» η οποία έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2011 ένα Φωτοβολταϊκο Πάρκο μεγέθους 1 MW στο οικοπεδό της στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !