20 Ιουλίου 2016

O πρώτος θάνατος εξαιτίας του Pokemon Go

Ένας έφηβος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ είχε βγει για να κυνηγήσει Πόκεμον. Η μητέρα του δήλωσε ότι ήταν ήδη στο κρεβάτι όταν ο ξάδερφός του,  του έστειλε μήνυμα να βγουν να κυνηγήσουν Πόκεμον λίγα τετράγωνα μακριά
από το σπίτι τους. Ο Jerson Lopez de Leon έπεσε σε ενέδρα και πέθανε αφού πυροβολήθηκε ενώ έπαιζε το παιχνίδι με τον ξάδερφό του Daniel Moises Picen, 18 ετών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές για ποιό λόγο δέχτηκαν επίθεση. Απλώς όπως συμπεραίνουν εξαιτίας του app, οι επιτιθέμενοι ήξεραν που θα βρουν τα θύματά τους.
Οι δύο έφηβοι έψαχναν για Pokemon σε ένα δρόμο στην Τσικιμούλα, που απέχει 120 μίλια από την πόλη της Γουατεμάλα. Η αστυνομία βρήκε σχεδόν 20 κάλυκες από σφαίρες στον τόπο της δολοφονίας ενώ ψάχνουν για τους επιβάτες ενός φορτηγού  που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής. Οι δύο νεαροί περπατούσαν δίπλα σε μια σιδηροδρομική γραμμή, όταν πυροβολήθηκαν. Αργότερα ο ένας κατέληξε.
Ο θάνατος φαίνεται να είναι ο πρώτος που σχετίζεται  με το παιχνίδι Pokemon Go, αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το ότι το ίδιο το παιχνίδι είναι «υπεύθυνο» για τους θανάτους. Μέχρι τώρα, έχουν συμβεί ατυχήματα όπως κάποιος που έπεσε στο γκρεμό και προβλήματα εξαιτίας των εκατομμυρίων ανθρώπων που θέλουν να το παίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !