19 Ιουλίου 2016

Έρχονται ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλιακό σκάφος στην Καστοριά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013», η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, υλοποιεί το έργο  με τίτλο«GALET- Greece / Albania Energy Tourism».
Μεταξύ των δράσεων του έργου περιλαμβάνεται:
Α)  προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος φόρτισης ποδηλάτων με χρήση Φωτοβολταϊκών που θα περιλαμβάνει 12 ηλεκτρικά ποδήλατα και 15 συμβατικά, προϋπολογισμού  60.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Β) προμήθεια ηλιακού σκάφους με σκοπό την διεξαγωγή περιηγητικών διαδρομών στη λίμνη της Καστοριάς, προϋπολογισμού 100.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Γ) ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου Διοικητηρίου Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς (αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα διπλού υαλοπίνακα) προϋπολογισμού 99.205,88 €.
Οι ανωτέρω Διαγωνισμοί έχουν ολοκληρωθεί ενώ έχουν ήδη οριστεί Ανάδοχοι των έργων. Τους επόμενους 2 μήνες αναμένεται η εγκατάσταση του σκάφους, των ποδηλάτων και του σταθμού φόρτισης καθώς και η έναρξη των εργασιών αναβάθμισης στο κτίριο του Διοικητηρίου.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 με την ολοκλήρωση των έργων θα πραγματοποιηθεί στη Καστοριά ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου GALET και θα συνδυαστεί με εκπαιδευτική επίσκεψη στα παραπάνω επιδεικτικά έργα που προάγουν τον περιβαλλοντικά φιλικό τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !