6 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αντιπροσωπείας στην Πιερία



Αντιπροσωπεία Κληρικών, Καθηγητών και φοιτητών από την Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιεί αυτές της ημέρες επίσκεψη στην Πιερία, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

         Της Ρωσικής Αντιπροσωπείας ηγείται ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέτεργκοφ κ. Αμβροσίος.
          Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος είναι Καθηγητής. Σκοπός είναι η προώθηση και προβολή στη Ρωσία των Προσκυνημάτων της Πιερίας. 
          Ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος καλωσόρισε, το Σάββατο 4 Ιουνίου, την Ρωσική αντιπροσωπεία και αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δύο Εκκλησιών. Κατά την υποδοχή και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την αγαστή έως και σήμερα συνεργασία, συναντίληψη και τις εν γένει άριστες σχέσεις των δύο λαών σε θέματα που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την θρησκεία και την ανάδειξη και προβολή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
         Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής επίσκεψης, η Ρωσική Αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί Μνημεία και Προσκυνήματα τόσο της Πιερίας όσο και όμορων Νομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !