22 Μαΐου 2016

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ


Ήρθε ο καιρός που σιγά σιγά κάνουν την εμφανίσουν τους τα πρώτα κεράσια. Αυτό το δροσερό και νόστιμο  φρούτο, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, καθώς διαθέτει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και στην πρόληψη και θεραπεία πολλών νοσημάτων. Είναι από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη,
γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ευεργετική δράση σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει τη σημαντική θρεπτική αξία αυτού του φρούτου, η οποία οφείλεται κυρίως στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά. Το κόκκινο χρώμα του κερασιού, οφείλεται στην χρωστική ουσία ανθοκυάνη, ένα διατροφικό αντιοξειδωτικό που παίζει προληπτικό και θεραπευτικό ρόλο σε πλήθος ασθενειών, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία οφείλεται στην παρουσία των φυτοχημικών και τη βήτα καροτίνη. Πολλές βιταμίνες της οικογένειας Β και η βιταμίνη C, αποτελούν δομικά στοιχεία των κερασιών, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης φολικό οξύ, νιασίνη και ριβοφλαβίνη. Τέλος, τα κεράσια περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και πρωτεϊνών.

Τα διατροφικά τους οφέλη:
• Βοηθούν την πέψη
• Αντιοξειδωτικά οφέλη
• Αποτοξίνωση
• Αντιφλεγμονώδης δράση
• Βελτιώνουν το ανοσοποιητικό και το καρδιαγγειακό σύστημα
• Επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης
• Αντικαρκινικές ιδιότητες
• Βοηθούν στην απώλεια βάρους
• Ανακούφιση του πόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !