20 Μαΐου 2016

Ένας 95χρονος με την ψυχή εφήβου…

Παιδιά ηλικίας πέντε έως …95 ετών ετοιμάζονται να πάρουν θέση εκκίνησης στις δυο αφετηρίες του 1ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής», που διοργανώνει μεθαύριο, Κυριακή 22 Μαΐου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), με στόχο να τον καθιερώσει και να τον καταξιώσει ως θεσμό.

Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη καταξίωση ήρθε από την απρόβλεπτη ανταπόκριση των πολιτών στην πρόσκληση των διοργανωτών, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε ήδη κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, αφού περισσότεροι από 3.500 συνδημότες και συμπολίτες μας δήλωσαν «παρών» σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού. Αυτή μάλιστα, διοργανώνεται και προς τιμήν του Παναγιώτη Αφαλή που διετέλεσε επί σειρά ετών δήμαρχος Συκεών.
Από τις χιλιάδες των συμμετοχών ξεχωρίζει ιδιαίτερα αυτή ενός υπερήλικα συνδημότη μας, ο οποίος με τη στάση του στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ζωής. Πρόκειται για τον Σανσαρίδη Δημήτρη από τη Νεάπολη, ο οποίος πρόσφατα γιόρτασε τα 94α γενέθλιά του και απολαμβάνει ακμαίος το 95ο έτος της ηλικίας του, και ετοιμάζεται να πάρει μέρος στη διαδρομή των 1.000 μέτρων μαζί με τα πεντάχρονα παιδιά που ετοιμάζουν τη δική τους γιορτή.
Ο κυρ-Δημήτρης είναι πατέρας δυο παιδιών, του Πρόδρομου και της Καλλιόπης, και έχει τρία εγγόνια. Είναι θείος της Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Μαρίας Σανσαρίδου, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα γαλανόλευκα χρώματα κατέλαβε την 9η και 11η θέση, ενώ έχει πολλές άλλες πρώτες διακρίσεις σε παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και βαλκανικά πρωταθλήματα.
Όπως αναφέρουν συγγενικά πρόσωπα του κυρ-Δημήτρη, ο ίδιος από την ημέρα που αποφάσισε να συμμετάσχει στο Λαϊκό Δρόμο καθημερινά προπονείται στο γήπεδο της Νεάπολης, και είναι αποφασισμένος να τερματίσει τη διαδρομή. Σ’ αυτό συνηγορεί η καλή φυσική του κατάσταση, καθώς καθημερινά περπατά χιλιόμετρα ενώ ακολουθεί καλό φυσικό τρόπο ζωής. Μάλιστα ο ίδιος ήθελε να συμμετάσχει στη διαδρομή των 5.000 μέτρων, αλλά να τον απέτρεψαν οι οικείοι του.
«Η συμμετοχή του 95χρονου συνδημότη μας στο Λαϊκό Δρόμο μόνο ικανοποίηση μπορεί να μας χαρίσει. Τον υποδεχόμαστε με χαρά στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, κι ευχόμαστε το μήνυμα που στέλνει με τη δύναμη της ψυχής του να βρει πολλούς άλλους αποδέκτες και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.     

Δύο διαδρομές
Όλα είναι έτοιμα, λοιπόν, για το σύνθημα της εκκίνησης, το οποίο θα δοθεί από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη στις αφετηρίες των δυο διαδρομών.
«Από τα μηνύματα και την ενημέρωση που λαμβάνουμε, ο καιρός ελπίζουμε ότι θα είναι σύμμαχός μας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ότι καιρό κι αν κάνει, εμείς θα είμαστε στις θέσεις μας και θα δηλώσουμε παρόντες», δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.
Ο δρόμος των 5.000 μέτρων, με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί, έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελευθ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές). Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Ελευθ.Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ.Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ.Βενιζέλου-Ανδ.Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ.Φερραίου-Επταπυργίου-Οδ.Φωκά-Ζαχ.Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φερραίου), ενώ το χρονικό όριο της διαδρομής προβλέπεται στις 2,5 ώρες.
Ο δρόμος των 1.000 μ., με ώρα εκκίνησης τις 11.00 το πρωί και με χρονικό όριο τη μια ώρα, έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ.Σαράφη και Ι.Μιχαήλ 1). Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου- Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Στον τερματισμό, μια Rock Band του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών θα ζεστάνει το κλίμα, ενώ μουσική ενθάρρυνση θα υπάρχει και στο μέσον της διαδρομής των 5.000 μέτρων από ομάδα κρουστών.

Αλλαγές στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ
Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων με την ύπαρξη σταθμού Πρώτων Βοηθειών, που θα λειτουργήσει υπό την ευθύνη της Εθελοντικής Ομάδας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, την ΕΔΟΜΑΚ. Παράλληλα, περίπου 250 εθελοντές θα συνδράμουν στη διοργάνωση.
Ταυτόχρονα έχει γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός για το διαδοχικό κλείσιμο των οδών που θα διέρχονται οι αθλούμενοι, με την κίνηση να ρυθμίζεται από δύναμη της Διεύθυνσης Τροχαίας.
Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις  9 π.μ. έως τις 1 μ.μ., τροποποιούνται ως εξής:
► ΓΡΑΜΜΗ 18: Μετάβαση από Δαβάκη, Αγν. Στρατιώτου, Ελπίδος, Ανδρ. Παπανδρέου, προσωρινός τερματισμός Τ.Σ. Νεάπολης και επιστροφή το αντίθετο.
► ΓΡΑΜΜΗ 23: Θα φθάνει μέχρι τη στάση Άγιοι Ανάργυροι και θα επιστρέφει προς Ν.Σ. Σταθμό.
ΓΡΑΜΜΗ 25 – 57 – 64: Μετάβαση από Ανδρ. Παπανδρέου, Ελπίδος, Αγν. Στρατιώτου, Π. Τσαλδάρη, Αγ. Γεωργίου, Λαγκαδά, κ.λπ., και επιστροφή από Αγαθουπόλεως, Π. Τσαλδάρη, Αγν. Στρατιώτου, Ελπίδος, Ανδρ. Παπανδρέου.
ΓΡΑΜΜΗ 26: Μετάβαση από Αλ. Παπαναστασίου, Νικ. Παρασκευά, Ρ. Φεραίου και επιστροφή το αντίθετο.
ΓΡΑΜΜΗ 28: Μετάβαση από Κλαυδιανού, Παναγίας Φανερωμένης, αριστερά
Ελ. Βενιζέλου, Λαγκαδά, Δαβάκη, Αγν. Στρατιώτου, Ελπίδος, Ανδρ. Παπανδρέου και επιστροφή από Ανδρ. Παπανδρέου, Ελπίδος, Αγν. Στρατιώτου, Π. Τσαλδάρη, Αγίου Γεωργίου, Λαγκαδά, κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !