2 Απριλίου 2016

6ος Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας στο Γυμνάσιο Κορινού

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Κορινού η διασχολική φάση του 6ου Διαγωνισμού Γλώσσας και Ορθογραφίας «ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ», με τη συμμετοχή 16 Γυμνασίων της Πιερίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσει ο κ. Ιωάννης Τζανής, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής ΑΠΘ «Φιλόλογος» και Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό όπου οι μαθητές, παίζοντας, εξερευνούν τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και βελτιώνουν τον προφορικό και γραπτό τους λόγο. Οι πενταμελείς ομάδες των Γυμνασίων που θα πάρουν μέρος στους τελικούς Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας :
  • Σε πρώτη φάση, διαγωνίζονται γραπτώς σε κοινά θέματα που επιλέγονται από την Επιστημονική Επιτροπή των Αγώνων.
  • Στην τελική φάση του διασχολικού διαγωνισμού, προκρίνονται οι δύο πρώτες σε βαθμολογία ομάδες, οι οποίες διαγωνίζονται  προφορικά, με τη μορφή δημόσιου παιχνιδιού.
  • Κατά τον Αγώνα, η κάθε ομάδα θα πρέπει: να δώσει την ορθογραφία λέξεων, να αναλύσει ετυμολογικά λέξεις, να βρει συνώνυμα ή αντώνυμα της λέξης, να εντάξει λέξεις ή φράσεις σε κείμενο με συγκεκριμένο επικοινωνιακό πλαίσιο.
Την Επιστημονική Ευθύνη της διοργάνωσης των αγώνων έχει ο  Σχολικός Σύμβουλος των Φιλολόγων Πιερίας, κ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης.    
Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων αποτελείται από: τον Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, κ. Ιωάννη Καζταρίδη, τον Σχολικό Σύμβουλο των Φιλολόγων, κ. Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Διευθυντή του Γυμνασίου Κορινού, κ. Ιωάννη Πούτη,  τη φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου  Κατερίνης  που εισήγαγε το θεσμό των Αγώνων στα μαθητικά δρώμενα της Πιερίας, κ. Ευαγγελία  Κανάλη  και τις φιλολόγους του Γυμνασίου Κορινού,  κ. Ελένη Αλμπανίδου, κ. Κυριακή Ξηρού και κ. Σοφία Πλασταρά.  
Το Γυμνάσιο Κορινού ανέλαβε τη διοργάνωση των 6ων Αγώνων Γλώσσας και Ορθογραφίας «ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ», καθώς ήταν το σχολείο που αναδείχτηκε νικητής του αντίστοιχου περσινού διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !