25 Μαρτίου 2016

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κατασκευάζει ελληνική MotoGP3

Η Tyφoon (typhoon) MotoRacing UoWM του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.) φιλοδοξεί να κατασκευάσει την πρώτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα 250 cc στην κατηγορία Moto GP3.


Η ομάδα Τyφοοn θα λάβει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Motostudent που θα γίνει τον Οκτώβριο στην πίστα Motorland Aragon MotoGP στην Ισπανία.
Ο υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Δημήτρης Γιαγκόπουλοςεξηγεί ότι «στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 35 πανεπιστήμια κατά κύριο λόγο από την Ευρώπη αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός καθότι οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν εμπειρία αφού έχουν λάβει κι άλλη φορά μέρος».
Capture2-1Το πρωτότυπο μοντέλο της μοτοσυκλέτας είναι στημένο στο εργαστήριο, έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχέδια και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η κανονική κατασκευή του πλαισίου της μηχανής σε τοπική επιχείρηση που στηρίζει το έργο της ομάδας.
Ο φορέας του διαγωνισμού πρόσφερε τον κινητήρα, τις ρόδες και τις ζάντες που είναι κοινά για όλους τους διαγωνιζόμενους και η ομάδα θα πρέπει να κατασκευάσει όλα τα υπόλοιπα που θα βαθμολογηθούν από τους διεθνείς αξιολογητές του διαγωνισμού.
Η κατασκευή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του μοντέλου σε αγωνιστική πίστα. Θα διαρκέσουν 2,5 μήνες ώστε να γίνουν οι παρατηρήσεις και τυχόν διορθώσεις από την ομάδα.
Έχει βρεθεί επαγγελματίας οδηγός αγώνων που θα κάνει τα δοκιμαστικά στη MotoGP3 250cc, ενώ ο ίδιος θα οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα στην πίστα Motorland Aragon MotoGP.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !