19 Μαρτίου 2016

Πρόγραμμα αγωγής υγείας στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού


Στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας το οποίο εκπονείται από το Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού σε συνεργασία με το Π.Ε.Δ.Υ. Αιγινίου ξεκίνησε την υλοποίηση δράσεων για την ενημέρωση του πληθυσμού, την ανίχνευση περιστατικών και την αλλαγή στάσης ζωής σε θέματα υγείας.

Η πρώτη δράση αφορά την πραγματοποίηση σύντομης εξέτασης της νοητικής κατάστασης (mini mental) σε άτομα άνω των 65 ετών. Η δραστηριότητα αυτή  θα υλοποιείται με τη συνεργασία των  Κ.Α.Π.Η.  του Δήμου μας  για την εξέταση των μελών του. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 16-3-2016 στο Κ.Α.Π.Η. Δ.Ε. Κολινδρού, παρουσία της Προϊσταμένης του Τμήματος Οικογενειακής Υποστήριξης ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ κ. Αστερίου Ευθαλίας και της Κοινωνικής Λειτουργού ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε  κ. Χρύσας Στρατηγοπούλου , όπου εξετάστηκαν αρκετά μέλη.  Σύντομα θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στα υπόλοιπα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας τμηματικά μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2016  .

Η δεύτερη δράση αφορά την αναγκαιότητα εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, η οποία είναι έντονη στις μέρες μας λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ασφαλιστικής ικανότητας από μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία (νηπιαγωγεία-δημοτικά σχολεία) του Δήμου μας, όπου θα γίνει έλεγχος των εμβολίων στα βιβλιάρια των παιδιών. Οι πρώτες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στις 16-3-2016  και 17-3-2016 στους Παιδικούς Σταθμούς Κολινδρού και Αιγινίου αντίστοιχα , υπό την επίβλεψη των υπευθύνων στους παιδικούς σταθμούς ,  όπου ελέχθησαν τα βιβλιάρια υγείας των νηπίων και βρεφών.   Σύντομα θα ακολουθήσουν επισκέψεις και στα υπόλοιπα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας τμηματικά μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2016  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !