31 Μαρτίου 2016

Στη Βουλγαρία η θεραπεία του καρκίνου γίνεται δωρεάν

Σε συνάντηση στο Υπουργικό Συμβούλιο την 28η Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών Βλαντισλάβ Γκοράνοφ και τον υπουργό Υγείας Πέταρ Μοσκόφ για την κατανομή πρόσθετων κονδυλίων για τη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο.

Ο Μπορίσοφ ζήτησε να καλυφθεί κατά 100 τοις εκατό η κάλυψη της θεραπείας των ογκολογικών παθήσεων στη Βουλγαρία και η κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει πρόσθετα 12 εκατομμύρια λέβα.

Δόθηκε, επίσης, εντολή τα Ταμεία να δώσουν την ευκαιρία στους ασθενείς να κάνουν πλήρη χρήση του νέου ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος έχει αγορασθεί και εγκατασταθεί στα νοσοκομεία της χώρας από το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι σήμερα οι ασθενείς με καρκίνο έπρεπε να καταβάλουν από την τσέπη τους τα έξοδα και πολλοί αναγκάζονταν να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία.

Τα σχετικά κονδύλια θα διατεθούν από την επιτυχημένη είσπραξη της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων καθώς και με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του Εθνικού Ταμείου Ασφάλισης Υγείας, γράφει το κείμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !