13 Ιανουαρίου 2016

“Φτυστός ο μακαρίτης“ στο Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ

Η ξεκαρδιστική κωμωδία «Φτυστός ο μακαρίτης!» συνεχίζει να χαρίζει ασυγκράτητο γέλιο στους θεατές που επέλεξαν να την παρακολουθήσουν από την ημέρα της Πρεμιέρας έως και σήμερα. Οι θεατές ανακαλούν τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες. Αναδύεται η...


συγγένεια με την ελληνική φαρσοκωμωδία και την παρωδία του 1960-70, η δε φράση «φτυστός ο μακαρίτης» λειτουργεί ως καταλύτης ανάμεσα στο κινηματογραφικό «τότε» και το θεατρικό «τώρα», χάρη στη χιουμοριστική ευρηματικότητα της σάτιρας.
Ένα ρεσιτάλ κωμωδίας με αβίαστο γέλιο και ξέφρενους ρυθμούς όπου όλοι τα κουκουλώνουν από δω, τα κουκουλώνουν από κει, βουτούν στα ψέματα από την κορφή ως τα νύχια και φυσικά όλα αυτά πάντα... για καλό σκοπό!


Η υπόθεση του έργου:
Τα χρέη του Μιχάλη Μπεζενόγλου φθάνουν στο ζενίθ αλλά δεν ευθύνεται ο ίδιος γι’ αυτό. Χρωστάει λόγω… κληρονομικότητας! Ξετυλίγεται έτσι η σπαρταριστή ιστορία μιας κατάρας που περνάει από γενιά σε γενιά. Μια κατάρα που ξεκινάει με μια γέννα στο χωριό, συνεχίζει με μια κηδεία στην πόλη και φτάνει μέχρι τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρωθυπουργικού γραφείου για να καταλήξει στον καταχρεωμένο Μιχάλη του σήμερα, τελευταίο θύμα μιας… παρεξηγημένης δυναστείας! Με γέλιο και συγκίνηση, η κωμωδία «Φτυστός ο Μακαρίτης» περνάει από την ευτυχία στη δυστυχία, από την πτώχευση στην ανάκαμψη κι από την καταστροφή στο θρίαμβο.
Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης
Σκηνικά / Κοστούμια: Βέτα Χαΐλατζίδου
Φώτα: Κώστας Παπουτσίδης
Μουσική: Κώστας Παπαδόπουλος / Κώστας Παπουτσίδης


Διανομή:

ΚΛΗΤΗΡΑΣ: Χάρης Αμανατίδης
ΜΙΣΕΛ / ΣΤΕΛΙΟΣ / ΝΕΩΚΟΡΟΣ / ΘΑΝΟΣ: Κώστας Παπουτσίδης
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ / ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ / ΓΙΑΓΙΑ: Άννα Γκούντα
ΜΑΜΗ / ΝΑΝΑ: Θωμαή Σιούμη
ΒΑΣΙΛΙΚΗ / ΑΝΝΑ: Σοφία Αγαθαγγελίδου
ΛΑΜΠΡΙΝΗ / ΓΛΥΚΕΡΙΑ: Πωλίνα Γώγου
ΕΒΙΤΑ: Αγαθή Τζάρτζα
ΕΓΚΥΟΣ / ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μαρία Μπουκουβάλα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 8 € / Εκπτωτικό: 5 € (φοιτητικό, παιδικό, ανέργων, Α.Μ.Ε.Α.)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 23510.74371 – Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ (Αγ. Αικατερίνης 16)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !