13 Ιανουαρίου 2016

"Πόσα πινέλα χρειαζόμαστε για το μακιγιάζ μας;"


                                                         Γράφει η Χαρoύλα Παυλίδου

Τι μπέρδεμα και τούτο! Πόσα πινέλα κυκλοφορούν στην αγορά..! Μπαίνεις σε μαγαζί με προϊόντα καλλυντικών και όταν φτάνεις στο σημείο που είναι παραταγμένα τα πινέλα, προσπαθείς να αποστρέψεις το βλέμμα σου για να μη σου έρθει η σύγχυση.
Τουλάχιστον εγώ έτσι ένιωθα πριν αρκετό καιρό, μέχρι να κάνω την έρευνά μου και να καταλήξω στον μαγικό-για μένα-αριθμό πινέλων που θέλω να χρησιμοποιώ. Και λέω «για μένα» γιατί η απάντηση τελικά είναι λιγάκι υποκειμενική για τον καθένα. Εξαρτάται από το είδος του μακιγιάζ που κάνει κάποιος-εάν δηλαδή συνηθίζει να χρησιμοποιεί αρκετά προϊόντα μακιγιάζ, από την ώρα της ημέρας και φυσικά από τις επιθυμίες της κάθε μιας. Γιατί τίποτα δεν είναι απαραίτητο. Αν το θέλεις, κάνεις μακιγιάζ με εκατό πινέλα-υπερβολές τώρα, οκ-κάνεις ωραιότατο μακιγιάζ και με το χεράκι ή δεν κάνεις και καθόλου.

 Για τις μέρες όμως που θέλουμε να βαφτούμε και να νιώσουμε πως έχουμε κάνει πιο επαγγελματική δουλειά με το μακιγιάζ μας χρησιμοποιώντας  τα απαραίτητα για αυτή τη δουλειά πινέλα, προσωπικά θα πρότεινα τις παρακάτω επιλογές.

  Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά:

 1)Πρώτα χρειαζόμαστε ένα πινέλο για να απλώσουμε τη βάση μας. Εδώ σίγουρα χρειαζόμαστε ένα με λίγο μεγάλη επιφάνεια. Αναλόγως με το αν  θέλουμε η κάλυψη να είναι μεγάλη και λεπτομερής ή όχι, θα χρειαστούμε ένα πινέλο με όχι τρισδιάστατα στρογγυλή άκρη ή με τρισδιάστατα στρογγυλή άκρη αντίστοιχα, σαν τα παρακάτω:
          
            Μεγάλη κάλυψη                          Μικρότερη κάλυψη
 2)Στη συνέχεια, εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πούδρα, παίρνουμε ένα πιο μεγάλο και φουσκωτό πινέλο σαν αυτό:


 3,4)Εάν είσαι φαν της δημιουργίας κοψιμάτων στο πρόσωπο, δύο είναι τα πινέλα που θα χρειαστείς. Ένα μεσαίου μεγέθους πιο μικρό και πιο φουσκωτό από εκείνο για τη βάση και με πιο κοντή τρίχα για τα κοψίματα σε μεγάλα σημεία του προσώπου όπως τα μάγουλα και ένα μικρότερο για τις λεπτομέρειες στη μύτη.
 


 5)Τέλειώνοντας με το πρόσωπο χρειαζόμαστε και ένα πινέλο για το ρουζ. Αυτό αρκεί να μοιάζει με εκείνο της πούδρας-ίσως σε μια λίγο πιο μικρή εκδοχή.
 Συνεχίζουμε με τα μάτια!
 6)Αρχικά θέλουμε ένα πινέλο για να απλώνουμε τη σκια στο άνω βλέφαρο. Αυτό πρέπει να είναι επίπεδο και μικρό τόσο όσο με μία-δύο κινήσεις να έχουμε καλύψει το βλέφαρο. (Πάρτε κάνα δυο απ’αυτά για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, σε περίπτωση που θέλετε να απλώσετε παραπάνω από δύο διαφορετικές σκιές στο βλέφαρο!)
7)Το λεγόμενο blending πινέλο είναι απαραίτητο σε αυτό το στάδιο και κυρίως σε μακιγιάζ smokey προκειμένου να ανακατέψουμε, να απλώσουμε και να ομογενοποιήσουμε τα χρώματα που έχουμε χρησιμοποιήσει. Αυτό είναι στο ίδιο μέγεθος με το πιο πάνω πινελάκι με τη διαφορά ότι η τρίχα του είναι λίγο πιο μακριά και απλωμένη.
 8)Καλό θα ήταν να έχουμε στη συλλογή μας και ένα ακόμα πινέλο για τις λεπτομέρειες κάτω από το μάτι αλλά και για την κόγχη. Αυτό είναι πιο στρογγυλεμένο και έχει πιο κοντή τρίχα ακριβώς για τον λόγο της λεπτομέρειας.
 9)Τέλος, για εκείνες που προτιμούν το eyeliner προσωπικά θα πρότεινα να χρησιμοποιήσουν ένα πινέλο με γωνία το οποίο κάνει για όλες τις δουλειές! Μπορείς με αυτό να εφαρμόσεις μια απλή γραμμή πάνω από τις βλεφαρίδες αλλά είναι ακόμα πιο χρήσιμο σε περίπτωση που θέλεις να πετύχεις και να επιμηκύνεις και πιο πέρα από το μάτι αυτή τη γραμμή και να δημιουργήσεις το λεγόμενο cateye.
 Εννιά λοιπόν τα πινέλα μας. Στην αγορά υπάρχουν πινέλα από πολυάριθμες εταιρείες και σε τιμές για όλα τα βαλάντια. Σιγά σιγά μπορούμε να χτίσουμε τη συλλογή μας! Καλή σου επιτυχία!


1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !