9 Δεκεμβρίου 2015

Ανοίγουν τις πύλες τους οι Χριστουγεννιάτικες <Αστρογειτονιές> στην Περαία Θεσσαλονίκης

Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Δήμαρχο, Γιάννη  Μαυρομάτη, το  το  Σάββατο  12 Δεκεμβρίου, στις 6.30μ.μ, στο  Πάρκο  Κυκλοφοριακής  Αγωγής   στην  Περαία,  ξεκινούν οι  εορταστικές  εκδηλώσεις στο Δήμο Θερμαϊκού για την περίοδο των Χριστουγέννων, με τον τίτλο <Αστρογειτονιές>.

Μέσα από  ένα   πλούσιο, πολυποίκιλο  πρόγραμμα   παιδικών δράσεων, καθώς   και  δρώμενων  για όλη  την οικογένεια  που θα  εξελιχθούν   σταδιακά σε όλες   τις  Δημοτικές   Ενότητες, οι   φετινές  εκδηλώσεις  αναδεικνύουν πανανθρώπινες   αξίες  και έννοιες όπως  η Αγάπη,  η Ειρήνη,  η Συμμετοχή και η Συνεργασία.  Στο πλαίσιο   τους  θα  λειτουργήσουν Χριστουγεννιάτικα Χωριά  στην  Περαία (έναρξη 12/12), τη  Νέα Μηχανιώνα (έναρξη  16/12) και  την Επανομή (έναρξη  16/12) .Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιανουαρίου.
Ξωτικά, χιονάνθρωποι, τάρανδοι, μασκότ, ταχυδακτυλουργοί, τυμπανιστές  θα υποδέχονται  μικρούς  και  μεγάλους , ενώ  κατά τη  διάρκεια τους  έχουν  μεταξύ άλλων   προγραμματιστεί   συναυλίες, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, μπαζάρ  για   φιλανθρωπικούς σκοπούς, θεατρικές  παραστάσεις.
Τις <Αστρογειτονιές>  οργανώνουν  ο Δήμος  Θερμαϊκού, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ (Δημοτικές  Περιβαλλοντικές Πολιτιστικές Αθλητικές  Κοινωνικές  Υπηρεσίες Θερμαϊκού),  η ΤΕΘ (Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού)  σε  συνεργασία με μια πλειάδα  χορηγών.
<Με σύμμαχό μας την αγάπη για τον τόπο μας, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την αγάπη για τα παιδιά μας, αλλά και με συμμάχους τους εθελοντές, τους  χορηγούς,  τους συνεργάτες και τους  υπαλλήλους του Δήμου, ανοίγουμε και φέτος, για 2η φορά, τις  πύλες  των  <Αστρογειτονιών>.  Το μήνυμά μας στις  δύσκολες   περιόδους   που διανύουμε  είναι  απλό:  Όταν η καρδιά χαίρεται, τα βάρη γίνονται ελαφρύτερα και οι ψυχές πιο θαρραλέες. Την  ελπίδα για το αύριο οφείλουμε  όλοι να την  κρατήσουμε ζωντανή και ν΄αναλάβουμε πρωτοβουλίες   για να το κάνουμε  καλύτερο>, δηλώνει ο   Δήμαρχος, Γιάννης  Μαυρομάτης.
Το  αναλυτικό πρόγραμμα των <Αστρογειτονιών> είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα  του Δήμου www.thermaikos.gr 
Επισυνάπτεται  το  πρόγραμμα του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου,στην Περαία.

18:30  Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Δήμαρχος Γ. Μαυρομάτη
18:35 Επί γης Ειρήνη
Τραγούδια για την ειρήνη από το "Πυθαγόρειο Ωδείο" και την Ευρωπαϊκή Νεανική χορωδία Συλλόγου Γυναικών Περαίας "Η ΑΓΑΠΗ". Συμμετέχουν οι: Γ.Ο. "ΑΙΑΣ" Θερμαϊκού, Κολυμβητική Ομάδα Περαίας, 2ο Γυμνάσιο Περαίας.
19:00 Τα Χριστούγεννα είναι...
Μουσικο - θεατρικά δρώμενα με την ομάδα θεάτρου & τεχνών "Duente".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !