9 Δεκεμβρίου 2015

Χιλιάδες Κοζανίτες στους δρόμους της πόλης για το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης




Από τις πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας, και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον καταστροφής σε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα, δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι δομές του Ε.Σ.Υ.

Θύμα αυτών των ανάλγητων πολιτικών αποτελεί και το «Μαμάτσειο» νοσοκομείο, το οποίο οδηγήθηκε σε στελεχιακή κατάρρευση, μηδέ εξαιρουμένων και των υπόλοιπων δομών υγείας στην Π.Ε. Κοζάνης.
Τα αποτελέσματα των πολυδιαφημισμένων «μεταρρυθμίσεων» στο χώρο της Υγείας, είναι νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, ασθενείς χωρίς φάρμακα, άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς ή με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.
Η αύξηση του αριθμού των ανέργων και των ανασφάλιστων, σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων μας λόγω περικοπών και υπέρμετρης αύξησης της κρατικής φορολόγησης και την διαφαινόμενη διάλυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και υγείας, καθιστά, εμάς τους πολίτες, θύματα μιας άνευ προηγουμένου ανθρωπιστικής κρίσης, από την οποία δεν φαίνεται να υπάρχει δρόμος διαφυγής.
Επί πλέον, το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής μας καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της Χώρας, με σημαντική βιομηχανική δραστηριότητα, καθιστά την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας πρωταρχικής σημασίας για τους πολίτες της Κοζάνης  
Η σημερινή συγκέντρωση, που οργανώνεται ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, πρωτοστατούσης  της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης και με την συμπαράσταση των υπολοίπων φορέων αυτοδιοίκησης της Π.Ε. έχει ως αποκλειστικό σκοπό να δημοσιοποιήσει την δυσαρέσκεια των πολιτών για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και να στείλει με δυνατή φωνή την απαίτηση μας για:
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
  • ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.
  • ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Είμαστε Πολίτες Ευρωπαϊκής Χώρας και όχι απρόσωποι λογιστικοί αριθμοί.
Είμαστε Πολίτες, που εκτός από υποχρεώσεις προς το Κράτος, έχουν και δικαιώματα.
Δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα της Χώρας και αυτά απαιτούμε να διασφαλιστούν ως αυτονόητα.
Το ΑΓΑΘΌ της ΥΓΕΙΑΣ είναι  αδιαπραγμάτευτο και το απαιτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !