28 Δεκεμβρίου 2015

Έρχονται Ευρωπαίοι εισαγγελείς για πάταξη των οικονομικών σκανδάλων

Την αιχμή του δόρατος στην πάταξη των οικονομικών σκανδάλων στις χώρες- μέλη της, προσδοκεί η Ευρωπαϊκή ένωση, ότι θα  αποτελέσει το υπό σύσταση κολέγιο Εισαγγελέων καθώς και  έξη μόνιμοι  Εισαγγελείς που αναμένεται να πιάσουν δουλειά μέσα στο 2016.

Αποστολή τόσο του κολεγίου Εισαγγελέων που θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των κρατών- μελών όσο και των έξη Εισαγγελέων που θα δρουν επί μονίμου βάσεως θα είναι η πάταξη των οικονομικών σκανδάλων που  έχουν σχέση με την διάθεση των κοινοτικών κονδυλίων, την φοροδιαφυγή και απάτες σε σχέση με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ( ΦΠΑ) που γίνονται στην Ευρωπαϊκή ένωση και έχουν άμεση σχέση με επιχειρηματικές δραστηριότητες στα κράτη- μέλη. 
Οι εν λόγω κοινοτικοί θεσμοί συζητήθηκαν σε πρόσφατη σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε- στην οποία συμμετείχε και ο Κύπριος Υπουργός Ιωνάς Νικολάου- και στόχος είναι όπως θεσπιστούν , αφού πρώτα επικυρωθούν από τα αρμόδια σώματα της κοινότητας, στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Ως γνωστό οι οικονομικές απάτες σε σχέση με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων είναι αυξημένες τα τελευταία χρόνια, κάτι που ανησυχεί τους ηγέτες των κρατών – μελών αλλά και την Κομισιόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !