28 Δεκεμβρίου 2015

Ιταλία: €300 πρόστιμο σε όσους πετούν αποτσίγαρα στον δρόμο

Με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ θα τιμωρούνται οι Ιταλοί καπνιστές που πετούν τα αποτσίγαρά τους στον δρόμο. Επίσης, οι Ιταλοί που πετούν σε δημόσιους χώρους τις τσίχλες τους, αποδείξεις από τα καταστήματα που ψωνίζουν και διάφορα άλλα μικρά σκουπίδια, θα πληρώνουν πρόστιμο από 30 μέχρι 150 ευρώ.

Η ιταλική βουλή ψήφισε πρόσφατα μια σειρά νέων μέτρων με διττό στόχο, τον περιορισμό των απορριμμάτων στους δρόμους, αλλά και την ελάττωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που ήδη στο Τορίνο και στο Μιλάνο είναι σε υψηλά επίπεδα.
Η κυβέρνηση Ρέντσι έχει βάλει στόχο να επενδύσει 35.000.000 ευρώ για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με συγκεκριμένα μέτρα, όπως την δωρεάν επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς, τους ποδηλατόδρομους και το σύστημα συνεπιβίβασης, δηλαδή να μοιράζονται οι διαδρομές με κοινό αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση, που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο, η Ιταλία έχει το μεγαλύτερο μέρος θανάτων στην Ευρώπη που συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Επίσης, στην χώρα επιβλήθηκε το περασμένο έτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση το μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 40.000.000 ευρώ, που έχει επιβληθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα, για ρίψη παράνομων αποβλήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !