13 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Με λαμπρότητα πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος η ομώνυμη Κοινότητα Πιερίας, έδρα των Σαρακατσαναίων της περιοχής. 
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και
Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος και κήρυξε τον θ. λόγο.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Πιερίας «Ο Κατσαντώνης», ο οποίος εδρεύει επί τόπου, διοργάνωσε μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση. 
Τόσο στις λατρευτικές εκδηλώσεις όσο και στις καλλιτεχνικές η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα, κάτι που φανερώνει την προσήλωση των Σαρακατσαναίων στις εκκλησιαστικές και εθνικές παραδόσεις. 

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Σπύρίδων λάβαμε την εξής διευκρίνηση την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια. 

"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ.ΛΕΓΟΜΑΙ ΤΑΣΙΩΝΑ ΦΙΛΙΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ.ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  "ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !