13 Δεκεμβρίου 2015

Νίκος Νικολόπουλος ερώτηση : Ευρωπαϊκά “τάγματα εφόδου” καταλύουν την εθνική μας κυριαρχία

Ευρωστρατοί, ευρωαστυνομίες , ευρωσυντάγματα, ευρω προϋπολογισμοί.
Χωρίς εθνικό νόμισμα και πλέον χωρίς εθνικά σύνορα!


Κάμερες, drones,στρατόπεδα συγκέντρωσης, τσιπάκια, ηλεκτρικό χρήμα, πολυεθνικοί κολοσσοί με δικαιώματα μήνυσης εθνικών κρατών σε ιδιωτικά δικαστήρια, «διακοσμητικοί» πολιτικοί και φυσικά οργουελική  news peak, δηλαδή γλώσσα των «ευφημισμών».
Η ευρωπαϊκή ελίτ αλλάζει τις ράγες των ζωών μας με ταχύτητα, υπό την κάννη του ISIS. Στο νέο σχέδιο ελέγχου των εθνικών συνόρων κάθε κράτους – μέλους της ΕΕ, πρωτοστατεί η Γερμανία., Διόλου τυχαίο:


Στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αστυνομικού σώματος με στρατιωτικές δομές και φιλοσοφία, πληροφορούμαστε πως  ετοιμάζεται να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ένωση υπό τις εντολές του Βερολίνου!. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών και αξιοποιώντας το  τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι , οι Ευρωπαίοι εταίροι επιδιώκουν την συγκρότηση αστυνομίας συνόρων με υπερεξουσίες.


Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, η Frontex αποκτά υπερ-αρμοδιότητες και μετατρέπεται σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή. Τούτο σημαίνει ότι θα μπορεί να παρεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της κάθε χώρας, κατά το δοκούν: Ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους ακόμη και αν κάποια χώρα αντιδρά. Με άλλα λόγια δεν θα υπάρχει δικαίωμα μονομερούς άσκησης βέτο από το ενδιαφερόμενο κράτος - μέλος.


Η νέα υπηρεσία θα στελεχωθεί με περισσότερα από 1.500 άτομα με δικαίωμα να επεμβαίνει σε κάθε γωνιά της Ευρωπαϊκής  Ένωσης , να προχωρά σε απελάσεις , να επιθεωρεί τα προσφυγικά στρατόπεδα ,χωρίς την έγκριση των χωρών. Πρόκειται για ένα αστυνομικό σώμα το οποίο έρχεται να καταλύσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και να υπηρετήσει τους στόχους της νέας  Γερμανικής Τάξης Πραγμάτων για τη διαφύλαξη του ευρωπαϊκού «ζωτικού χώρου» των συμφερόντων της .
Την αναβίωση των ταγμάτων εφόδου άλλων εποχών υπό τον μανδύα της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής συνοριακής  αστυνομίας - ορέγονται οι πολιτικοί της Γερμανίας με επικεφαλής την Αγγέλα Μέρκελ.
Το σχέδιο του Βερολίνου φαίνεται ότι υιοθετούν τυφλά και οι Βρυξέλλες. Το χρονικό της ντροπής! Τον Μάρτιο του 2015 σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ζητούσε από τις χώρες της ΕΕ να συμφωνήσουν στη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού στρατού τον οποίον θα οπλίσουν από ευρωπαϊκές πολεμικής βιομηχανίες! Σε εκείνο το δημοσίευμα αναφερόταν πως ο ευρωπαϊκός αυτός στρατός θα διαθέτει και πυρηνικά όπλα!
Έχει ενδιαφέρον να σταθούμε σε κείνον τον Μάρτιο. Με ένα σκωπτικό δημοσίευμα η Guardian αναφέρθηκε στην πρόταση Γιουνγκέρ τιτλοφορόντας το: «Ο στρατός Γιούνκερ» και θύμισε στους αναγνώστες πως όταν ο ιδιόρυθμος πρόεδρος της Κομισιόν ήταν πρωθυπουργός στο Λουξεμβούργο, είχε καταγγελθεί για «φορολογικές διευκολύνσεις» γερμανικών βιομηχανιών της Ρηνανίας.
Διακαής πόθος της Γερμανίας ο οικονομικός και στρατιωτικός έλεγχος των κρατών μελών της ΕΕ.
Το 2010 με το πρόσχημα χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών ή πυρηνικών καταστροφών από κάποιο ατύχημα ή τρομοκρατική επίθεση, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου είχε υιοθετήσει έκθεση σύμφωνα με την οποία άρχισε να χτίζεται ένας πολιτικοστρατιωτικός μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων με μέλημα όχι μόνον την εξωτερική ασφάλεια των συνόρων της ΕΕ, αλλά και την διατήρηση της εσωτερικής ασφάλειας! (Ελευθεροτυπία - Ετοιμάζουν ευρωστρατό για εσωτερική καταστολή).
Τον Ιούλιο του 2011 ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλβγκανγκ Σόιμπλε τόνιζε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern την ανάγκη θέσπισης αυστηρότερων κυρώσεων, ακόμη και την εκχώρηση μέρους των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων!
«Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος με προβλήματα, που του προσφέρεται βοήθεια, πρέπει να εκχωρήσει μέρος των κυριαρχικών του δικαιωμάτων στην Ε.Ε. Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα καλύτερο από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη. Μην ξεχνάμε!
Το 2000 μπήκε η πρώτη υπογραφή για τον ευρωστρατό στην Κωνσταντινούπολη -την προεδρία της ΕΕ την είχε η Σουηδία - μεταξύ Τουρκίας, Βρετανίας και ΗΠΑ. Όπως προκύπτει από το τελικό κείμενο, τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα είχαν υποβαθμιστεί το μέγιστο έναντι των συμφερόντων της Άγκυρας. Με βάση εκείνη την συμφωνία δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στη λήψη αποφάσεων και αποστολών του ευρωστρατού -συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου - στην Τουρκία!


Η ΕΕ είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια μόνιμη ευρωπαϊκή αστυνομία! «Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη, με αφορμή την προσφυγική ροή, να πάρει μια εντελώς νέα πορεία. Τα κράτη θα πρέπει σε αυτήν την κατεύθυνση να παραχωρήσουν πλήρως ή τουλάχιστον εν μέρει τα κυριαρχικά τους δικαιώματα»!  Αυτό δήλωσε ο του CDU Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ( DPA), φανερώνοντας τις προθέσεις του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού.


Ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα, σημειώνοντας: «Η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων υπό την ευθύνη των κρατών-μελών δεν λειτουργεί. Η Ελλάδα, για παράδειγμα, δεν είναι σε θέση ούτε από άποψη logistics ούτε από οικονομική να διαφυλάξει τα σύνορά της. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει ριζικά».  


Επειδή οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουν ότι πρόκειται για μια κίνηση απόλυτης καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Επειδή η  αναστήλωση ενός νέου Ράιχ, από το Βερολίνο, αφού πρώτα εκδηλώθηκε μέσω της καθιέρωσης του ενιαίου νομίσματος (ευρώ), τώρα επιδιώκεται να εδραιωθεί μέσω της τοποθέτησης αστυνομικών δυνάμεων -ως στρατού κατοχής- σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ευρωενωσιακής επικράτειας.


Επειδή ήδη έχει αποφασιστεί στις 15/12/15η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την τελική πρόταση της για τη μετατροπή της Frontex σε μια Ευρωπαϊκή Αστυνομία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.


Επειδή την ίδια μέρα, η πρόταση θα παρουσιαστεί στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής και στη συνέχεια στη Σύνοδο Κορυφής των 28 ηγετών της Ε.Ε., στις 17-18 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση, προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία της Ευρωαστυνομίας.


Επειδή για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου θα ζητηθεί και η έγκριση της  Άραγε, θα εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ο πρωθυπουργός;


Επειδή για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας Συνόρων πιέζει εδώ και μεγάλο διάστημα η γερμανική κυβέρνηση, ενώ μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι απέκτησε σύμμαχο και τον Φρ. Ολάντ. Οι Μέρκελ και Ολάντ απέστειλαν πρόσφατα επιστολή και στον αρμόδιο Ευρωπαίο επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Αβραμόπουλο, απαιτώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότησή της.


Επειδή η νέα υπηρεσία, πέρα από το δικαίωμα να επεμβαίνει «αυτοβούλως-  εντός των συνόρων των χωρών, θα  μπορεί να απελαύνει μετανάστες και  πρόσφυγες που θα κρίνει ότι δεν  έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν  στην Ευρώπη!
Επειδή επίσης θα έχει την υψηλή  εποπτεία στη λειτουργία των «Hotspots» (προσφυγικών καταυλισμών) που θα δημιουργηθούν σε χώρες της Ευρώπης (!) και θα της επιτρέπεται να μπαίνει -εφόσον της ζητηθεί σε χώρες μη μέλη της Ε.Ε. (Σερβία, ΠΓΔΜ κ.ά.) που αποτελούν πέρασμα για μετανάστες.


Επειδή οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως πρόκειται για τη δημιουργία μιας  αστυνομίας, με στρατιωτικές δομές και υπερεξουσίες, γερμανικής εμπνεύσεως. Το Βερολίνο, αφού πρώτα απορρόφησε όσους μετανάστες και πρόσφυγες είχαν ανάγκη ως φτηνά εργατικά χέρια οι γερμανικές επιχειρήσεις (υπήρχε σχετικό αίτημα των Γερμανών βιομηχάνων), τώρα κλείνει τα σύνορα και δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης σε χώρες υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα.


Επειδή το σχέδιο είναι διαποτισμένο από τη λογική της δημιουργίας μιας νέας τάξης πραγμάτων, αφού οι Γερμανοί θεωρούν «ζωτικό χώρο» των συμφερόντων τους όλη την Ε.Ε. και αναλαμβάνουν να την «προστατεύσουν», χωρίς να διστάζουν να στέλνουν ακόμα και δυνάμεις κατοχής!


Επειδή εξάλλου υπό τον φόβο της αποπομπής μας από τη Σέγκεν, σε μια αγωνιώδη κοινή  επιστολή τους προς τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, Μούζουλας και Τόσκας ζητούν την συνδρομή του στο   Προσφυγικό, αναγνωρίζοντας μάλιστα, ότι ενδεχόμενη «αποτυχία θα επηρεάσει απευθείας την ασφάλεια των συνόρων μας».
Στην κοινή επιστολή τους ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μούζουλας και ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας υπογραμμίζουν  ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να διαφυλαχθεί η θεμελιώδης αρχή της ελεύθερης ζώνης κυκλοφορίας των προσώπων εντός της Ζώνης Σέγκεν».


Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάται ο Πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής:
  1. Άραγε θα εκχωρηθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας;
  2. Θα επιτρέψουμε την κατάλυση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων,  υπηρετώντας την «Νέα Γερμανική Τάξη  Πραγμάτων», παραχωρώντας υπερεξουσίες στην Ευρωπαϊκή αστυνομία συνόρων;
  3. Θα εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας η κυβέρνηση υπό τον φόβο της αποπομπής μας από την Σέγκεν, στα «νέα ευρωπαϊκά τάγματα εφόδου»;
  4. Θα επιτρέψει η Κυβέρνηση ακόμα και αν διαφωνεί, με επιχειρησιακά σχέδια και πολύ περισσότερο με επεμβάσεις στον χώρο της εθνικής μας κυριαρχίας, να μετατραπεί σε παρατηρητή και εάν ναι, αλήθεια τούτο δεν αποτελεί την μεγαλύτερη μεταβίβαση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την εποχή της δημιουργίας του ενιαίου νομίσματος;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !