3 Αυγούστου 2015

Έπιασε τους 74 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Ιράν !

Λέμε, λέμε εμείς για τους 40 βαθμούς, αλλά τι να που στη Μέση Ανατολή που είδαν τον υδράργυρο να φτάνει τους... 74 βαθμούς κελσίου! Συγκεκριμένα, στην πόλη Μπαντάρ Μασάχρ του Ιράν, καταγράφηκε η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία.
Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία, οι 81 βαθμοί Κελσίου είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ. Το ρεκόρ συνέβη στις 8 Ιουλίου 2003 στην πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται επίσης στον Περσικό Κόλπο. Παρόμοια εικόνα στο Ιράκ όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 70 βαθμούς.
Επίσης, κύμα καύσωνα στην Ιαπωνία προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, ενώ περίπου 3.000 πολίτες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Σύμφωνα με το δίκτυο, το Τόκιο και η Οζάκα είναι οι πόλεις που επλήγησαν περισσότερο.
Πολλές δεκάδες παιδιά αναζήτησαν ιατρική φροντίδα εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ 18 άνθρωποι βρέθηκαν αναίσθητοι.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία στη χώρα ανήλθε σε 40 βαθμούς Κελσίου.
Από τον Ιούνιο, περίπου 40 Ιάπωνες έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία και τουλάχιστον 25.000 νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα που συνδέονται με τον καύσωνα, σύμφωνα με τον ιαπωνικό οργανισμό διαχείρισης πυρκαγιών και καταστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !