3 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έστεψαν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων

Βολές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο βουλευτης της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τη ότι με τις πολιτικές της κατάφερε να μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων, εκτοξεύοντας το ποσοστό της στο 53,2%.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, τον Ιούλιο του 2012 η ανεργία των Νέων στην Ελλάδα άγγιζε το 56,4 %, όμως ακολούθησαν οι παρεμβάσεις της τότε κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στην οικονομία, καθώς και οι διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με τις οποίες επιτεύχθηκε μια εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας των νέων, μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, κατά 7,1 %.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσθέτει ότι «παρά τις δυσκολίες, η προηγούμενη κυβέρνηση κατόρθωσε να αποκλιμακώσει το ποσοστό της ανεργίας των νέων στο 49,3%, ποσοστό μικρότερο από το 53,8% της Ισπανίας, η οποία την ίδια περίοδο κατείχε τα σκήπτρα στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη».
Σημειώνει όμως ότι «δυστυχώς, η βίαιη διακοπή όλων των μεταρρυθμίσεων από τη σημερινή κυβέρνηση, η απραξία, ο λαϊκισμός και η απουσία αναπτυξιακού προσανατολισμού στη χώρα, έφεραν αμέσως δυσμενή αποτελέσματα με θύματα τους νέους της πατρίδας μας».
Ειδικότερα αναφέρει ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της Eurostat τον Απρίλιο του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε με τις πολιτικές της να μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία των νέων, εκτοξεύοντας το ποσοστό της στο 53,2%, ενώ την ίδια περίοδο το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία ήταν 49,6%.
«Μετά από 6 μήνες διακυβέρνησης της πολλά υποσχόμενης αριστεράς, επιβεβαιώνονται σήμερα όλοι οι φόβοι και οι επιφυλάξεις μας. Η αλήθεια των αριθμών είναι πλέον αμείλικτη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς όπως αποκαλύπτεται δεν είναι μόνο επικίνδυνη για τη χώρα, αλλά και για τους νέους που εξαπατήθηκαν και την ψήφισαν συντριπτικά» καταλήγει.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !