28 Ιουλίου 2015

Δεν κόβουν σχεδόν καθόλου αποδείξεις σε Μύκονο και Σαντορίνη


Ολόκληρη «φάμπρικα» αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της ΓΓΔΕ - Επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τίποτα σε φόρους αφού κόβουν αποδείξεις από ταμειακές μηχανές που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία...

Στα πράσα πιάνονται ο ένας μετά τον άλλον οι επιχειρηματίες σε Μύκονο και Σαντορίνη που έχουν στήσει μία απίθανη "μηχανή" (ταμειακή μάλιστα) για να μη πληρώνουν φράγκο στην εφορία. Σε εποχές όπου η χώρα «βυθίζεται», αλλά τα νησιά τους και οι επιχειρήσεις τους βουλιάζουν από τον τουρισμό, εκείνοι όχι μόνον γλιτώνουν δια νόμου το 30% του ΦΠΑ (που ελέω Τρόικας θα τους κοπεί από 1.10.2015) αλλά καταφέρνουν να μην πληρώνουν τίποτα σε φόρους για όσα βγάζουν κάθε μέρα, αφού οι επιτήδειοι κόβουν αποδείξεις σαν τα ...."πετσετάκια" που όλες πάνε "στο βρόντο", αφού εκτυπώνονται από ταμειακές μηχανές που δεν τις έχουν δηλώσει στην εφορία!
Οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στα νησιά, που διεξάγονται με την καθοδήγηση της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, βγάζουν πλέον μεγάλα λαβράκια.
Μετά τις επιτυχίες των περασμένων ημερών, άλλη μία επιχείρηση με κοσμήματα και τουριστικά είδη στη Σαντορίνη πιάστηκε να χρησιμοποιεί αδήλωτη Φορολογική Ταμειακή Μηχανή, η οποία και κατασχέθηκε από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Θήρας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, διαπιστώθηκε και ότι ένα σουβλατζίδικο στην περιοχή Βούγλι Μυκόνου χρησιμοποιούσε αδήλωτο φορολογικό μηχανισμό, ο οποίος επίσης κατασχέθηκε.

Από την ευρεία επιχείρηση ανεύρεσης αδήλωτων ταμειακών μηχανών που είναι σε εξέλιξη στα νησιά, τις προηγούμενες δέκα μέρες πιάστηκαν να εφαρμόζουν την ίδια μέθοδο ξενοδοχεία πολυτελείας στη Μύκονο, εστιατόρια στη Σαντορίνη ενώ οι έρευνες βρίσκονται στα ίχνη και άλλων επιχειρήσεων στα κοσμοπολίτικα νησιά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε από κρίση.

Στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λένε πως οι επιτυχίες αυτές θα αποτελέσουν οδηγό, ώστε να κλιμακωθούν οι έλεγχοι αυτοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !