21 Ιουνίου 2015

Διαδηλώσεις σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία υπέρ της Ελλάδας

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και την Ελλάδα, που διοργάνώσε η γερμανική Αριστερά (Die Linke) σε συνεργασία με συνδικάτα και οργανώσεις, με τα συνθήματα «Να κάνουμε την Ευρώπη διαφορετική» και «Καλωσορίσατε πρόσφυγες» στο Βερολίνο, μεταδίδει το ΑΠΕ.
Η πορεία ξεκίνησε το μεσημέρι από το ανατολικό Βερολίνο για να καταλήξουν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου πραγματοποιείται συναυλία. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες έχει αφιερωθεί φέτος και στην Ελλάδα, ενώ από σήμερα αρχίζει η «Εβδομάδα Αλληλεγγύης», στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία.
Προσκεκλημένη της Αριστεράς, βρίσκεται στο Βερολίνο και συμμετέχει στη συγκέντρωση η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία απηύθυνε και χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ, με μήνυμά του στο «Twitter», δήλωσε ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «πρέπει να δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη, ανθρωπιά και υπευθυνότητα προς τους πρόσφυγες».
Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή» των μεταναστών στη Μεσόγειο. Κάποιοι επωφελήθηκαν για να εκφράσουν αισθήματα αλληλεγγύης και στην Αθήνα.
«Είμαστε εδώ για να σώσουμε την Ευρώπη μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Γερμανούς και τις τράπεζες» δήλωσε ένας 66χρονος συνταξιούχος.
«Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει… Αντιστεκόμαστε» είναι το σύνθημα- κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι, υπέρ της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !