8 Μαΐου 2015

Παραμένει ο κίνδυνος υποβιβασμού για τη Βέροια

Tον κίνδυνο του υποβιβασμού αντιμετωπίζει σε περίπτωση που η υπόθεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη το 2013 οδηγηθεί, είτε με καταγγελία άλλης ομάδας ή αυτεπάγγελτα από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ –κάτι που δεν φαίνεται πολύ πιθανό - στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.
Το πιθανό αδίκημα του προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα δεν έχει διαγραφεί αλλά εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου θα δικαστεί με τα προβλεπόμενα στο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ το2013 και όχι τον σημερινό. Ωστόσο και τότε προβλεπόταν η ποινή του υποβιβασμού.
Υπενθυμίζεται ότι τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο επέβαλε ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης στον γενικό αρχηγό της Βέροιας, Γ. Λαναρή που απολογήθηκε για την κατηγορία «δωροδοκίας – δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση του αποτελέσματος και στοιχηματισμό» που αντιμετωπίζει και αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροιας 3-0 που έγινε στις 6/1/2013.
Για την ίδια υπόθεση έχει κληθεί από τον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος της Βέροιας,Γ. Αρβανιτίδης.
Σύμφωνα με το υλικό που σύμφωνα με πληοροφορίες έχει στα χέρια του ο ανακριτής,ο κατηγορούμενος, Γ. Λαναρής, φέρεται να μπήκε στα αποδυτήρια του "Γ.Καραϊσκάκης" στο ημίχρονο οπότε το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και να έδωσε εντολή να ηττηθεί η ομάδα του με τελικό σκορ «over», όπως και έγινε.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τότε ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Νίκος Γεωργέας,φέρεται να ζήτησε από τον τότε προπονητή της Βέροιας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, να μη συνεχίσει να αγωνίζεται. Πράγματι, ο κ. Καλαϊτζίδης αντικατέστησε τον Γεωργέα στο 49΄ του αγώνα με τον Καλογέρη. Αλλαγή από τον προπονητή του ζήτησε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Παντελής Καφές. Ο συγκεκριμένος αντικαταστάθηκε στο 68΄ από τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Σκαθαρούδη.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δύο γκολ (86΄ Τζιμπούρ, 90' +1΄ Πάντελιτς).
Η Βέροια παρατάχθηκε εξ αρχής με ελλείψεις, καθώς είχε αποφασιστεί να εκτίσουν την ποινή τους τέσσερις βασικοί ποδοσφαιριστές (Γεωργιάδης, Καλί, Μπαργκάνκαι Ολαϊτάν).
Ο ανακριτής διαφθοράς, έχει πάρει καταθέσεις από κάποια από τα προαναφερόμενα πρόσωπα που φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν.
Η Βέροια εμφανίζεται πέντε φορές στους φακέλους με τα ύποπτα χειραγώγησης για στοιχηματικούς λόγους παιχνίδια που στέλνει η UEFA στην ΕΠΟ και αφορούν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επανάληψη των εμφανίσεων της Βέροιας σε αγώνες ύποπτους χειραγώγησης πρέπει να προβληματίσει τις ποδοσφαιρικές αρχές και να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνα.
Διότι, ή πρέπει να αναζητηθεί τι είναι αυτό που οδηγεί την UEFA να στέλνει συνεχώς καταγγελίες για τους αγώνες της ή πρέπει από τα όργανα του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα από τους«ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς» της ΕΠΟ να υπάρξει περαιτέρω έρευνα και ανακριτική διαδικασία.
Πηγή:soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !