12 Ιανουαρίου 2015

Επεισόδια κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ

Επεισόδια διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό.
Συγκεκριμένα, είκοσι λεπτά περίπου μετά την έναρξη του αγώνα, μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου κρατώντας ρόπαλα και ρίχνοντας φωτοβολίδες. Αμέσως μερίδα οπαδών της ΑΕΛ εισήλθαν επίσης εντός του αγωνιστικού χώρου κρατώντας ρόπαλα.
Με την παρέμβαση της Αστυνομίας, οι πιο πάνω οπαδοί επέστρεψαν στις κερκίδες ενώ ο αγώνας είχε διακοπεί για 20 περίπου λεπτά.
Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έθεσαν φωτιά στα καθίσματα της κερκίδας, σε έξοδο κινδύνου καθώς και σε αποθήκη του σταδίου προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. 
Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πλησίασε την κερκίδα με σκοπό να κατασβήσει τη φωτιά, δέχτηκε επίθεση από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ οι οποίοι έριχναν καθίσματα, κεραμικά, λεκάνες αποχωρητηρίων που αφαίρεσαν από το στάδιο, καθώς και ξύλα, πέτρες, φωτοβολίδες και καπνογόνα. Έγινε έκκληση από την Αστυνομία μέσω των μεγαφώνων του Σταδίου για απομάκρυνση των οπαδών από τα σημεία της φωτιάς για να γίνει δυνατή η κατάσβεση από την Πυροσβεστική.
Οι εν λόγω οπαδοί όμως, περίπου 100 στον αριθμό κύκλωσαν τις φωτιές με τα σώματά τους καθώς και με ομπρέλες, με σκοπό να αποτρέψουν την κατάσβεση. Ο χειριστής της αντλίας του Πυροσβεστικού Οχήματος αναγκάστηκε να καταβρέξει τους εν λόγω οπαδούς και τελικά κατέσβησε τη φωτιά.
Μετά το τέλος του αγώνα και ενώ οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ κατευθύνονταν προς τα λεωφορεία, αναγνωρίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας 8 πρόσωπα ηλικίας 16 μέχρι 31 χρόνων ως άτομα τα οποία έλαβαν μέρος στα επεισόδια και συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων.
Επίσης και τα έξι λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του ΑΠΟΕΛ οδηγήθηκαν από την Αστυνομία εντός του αγωνιστικού χώρου για έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, άλλα 33 πρόσωπα ηλικίας από 15 μέχρι 33 χρόνων τα οποία φέρονται να έλαβαν μέρος στα επεισόδια. 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στα λεωφορεία, εντοπίστηκαν, πτυσσόμενο ρόπαλο, πτυσσόμενο μαχαίρι, τέσσερις φωτοβολίδες, μεταλλικός σπαστήρας με ίχνη ξηρής φυτικής ύλης που πιστεύεται ότι είναι κάνναβη, σακουλάκι με ξηρή φυτική ύλη που πιστεύεται ότι είναι κάνναβη, μια αλυσίδα τριών μέτρων και μια σφεντόνα.
Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της Αστυνομίας τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου στους δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν ενώ στους άλλους δύο παραχωρήθηκε άδεια ασθενείας τεσσάρων και δύο ημερών. 
Το ύψος των ζημιών στο στάδιο δεν έχει ακόμη υπολογιστεί ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !