16 Ιανουαρίου 2015

Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Λάρισας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη Βιοκλιματική ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Λάρισας, με αποτέλεσμα από εδώ και στο εξής να μην είναι δυνατή η στάθμευση οχημάτων, στο μεγαλύτερο μέρος του Λόφου του Φρουρίου, ενώ
εννοείται ότι και μετά την ολοκλήρωση των έργων, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων στην περιοχή. 

Επι του παρόντος πάντως, τα οχήματα μπορούν να κινούνται και να σταθμεύουν μόνο στις οδούς Πολυκάρπου, Σκυλοσόφου και Μητροπολίτου Αρσενίου (μεταξύ των οδών Πολυκάρπου και Σκυλοσόφου).

Υπενθυμίζεται ότι  το έργο  αφορά την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Βενιζέλου, των  οδών Σκυλοσόφου, Αγίου Αχίλλειου, Μητροπολίτη Αρσενίου, την ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου και την ανάπλαση τμημάτων των οδών Κένταυρων, Μανωλάκη, Μελετίου και Πολυκάρπου. Η αστική περιοχή καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 26.000,00 μ2. Το εμβαδόν των προς ανάπλαση κοινόχρηστων υπαίθριων δημόσιων χώρων είναι 15.865,00 μ2.

Το έργο αποσκοπεί:

·        στην μορφολογική και λειτουργική ολοκλήρωση  της ενοποίησης του πολεοδομικού ιστού του κέντρου της πόλης και στην σύνδεση του με το αρχαίο θέατρο, τον Πηνειό και το πάρκο Αλκαζάρ.
·        στην αναστροφή του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και στην βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής
·        στην αναστροφή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του αστικού χώρου και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος
·        στην αειφόρο ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Σύμφωνα με του παραπάνω στόχους, η υλοποίηση της αστικής ανάπλασης της περιοχής περιλαμβάνει επιστρώσεις από ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά, κατασκευή δικτύου σκίασης, στοιχεία νερού, νέος φωτισμός και αστικός εξοπλισμός, εναλλάκτες αέρα, φωτοβολταικό σύστημα και φυτεύσεις. 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !