16 Ιανουαρίου 2015

Τούρκοι τζιχαντιστές συνελήφθησαν στη Γερμανία

Δύο Τούρκοι συνελήφθησαν από τη γερμανική αστυνομία, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατικό πυρήνα υποστήριξης των τζιχαντιστών της Συρίας. Η γερμανική αστυνομία εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, στον απόηχο της αντίστοιχης επιχείρησης που διεξήχθη στο Βέλγιο. 


Τουλάχιστον 250 Γερμανοί αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων μέλη των επίλεκτων δυνάμεων της αστυνομίας, συμμετείχαν στην επιχείρηση. Οι Γερμανοί εισέβαλαν σε 11 σπίτια, στα προάστια του Βερολίνου. 

Οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν, ο Ισμέτ Ν. και ο Εμίν Φ., 41 και 43 ετών αντίστοιχα, σύμφωνα με τις αρχές, είναι οι εγκέφαλοι και χρηματοδότες τρομοκρατικών πυρήνων που έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και με πυρήνες Τσετσένων τρομοκρατών που δρουν τον Καύκασο κατά της Ρωσίας. Ο Ισμέτ θεωρείται αρχηγός του τρομοκρατικού πυρήνα. 

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν άλλοι τρεις Τούρκοι, αλλά τελικά απελευθερώθηκαν, ελλείψει επαρκών στοιχείων. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε πως οι συλληφθέντες στρατολογούσαν μουσουλμάνους της Γερμανίας, από την τουρκική και τσετσενικη κοινότητα, τους οποίους και έστελναν στην Συρία. Παράλληλα συγκέντρωναν χρήματα υπέρ των τζιχαντιστών.Ωστόσο δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η ομάδα προετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία. 

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 550 μουσουλμάνοι Γερμανοί υπήκοοι, πολεμούν ενταγμένοι στις τάξεις των τζιχαντιστών. Την ίδια ώρα όμως οι αρχές υπολογίζουν πως τουλάχιστον 6.000 ακραίοι μουσουλμάνοι δρουν στη Γερμανία, προς υποστήριξη των τζιχαντιστών

Πηγή: Worldbulettin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !