16 Ιανουαρίου 2015

"Δώρο ελπίδας" από το δήμο Νεάπολης-Συκεών στο Παιδοογκολογικό του Ιπποκράτειου


Παιχνίδια και ζωγραφική ύλη για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης παρέδωσε σήμερα αντιπροσωπία του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για είδη που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια της πρόσφατης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δώρο Ελπίδας» της διοίκησης του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, των επιστημονικών συνεργατών και των μελών των εννέα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να δοθούν στους νεαρούς νοσηλευόμενους του Ιπποκράτειου, στέλνοντας το μήνυμα ότι τίποτα δεν είναι πολυτιμότερο από την υγεία, τη χαρά και το χαμόγελο ενός παιδιού.
Στην αντιπροσωπία μετείχαν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αριστείδης Γαλανός, ο εκπρόσωπος των μελών των ΚΑΠΗ Πρόδρομος Αυτζίδης, οι κοινωνικοί λειτουργοί Κατερίνα Χαλκιά και Δήμητρα Ντάκα και η ψυχολόγος Μαρία Κιβράκη.
Τα στελέχη του δήμου έγιναν δεκτά από τον αναπληρωτή διοικητή του Ιπποκράτειου Νικόλαο Φαρμάκη και το διευθυντή του Παιδοογκολογικού Τμήματος Δημήτριο Κολιούσκα, και ξεναγήθηκαν στους χώρους του νοσοκομείου έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαία προσπάθεια που κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρά τις τεράστιες δυσκολίες και ελλείψεις.

Χαμόγελα ελπίδας…
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σ.Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Α.Γαλανός συνεχάρησαν τους εκπροσώπους της διοίκησης και το προσωπικό για την αφοσίωση στο λειτούργημά τους και τη στήριξη των νεαρών ασθενών που δίνουν καθημερινά τη γενναία μάχη να βγουν νικητές από έναν άνισο αγώνα που πληγώνει τις ευαίσθητες ψυχές τους, ενώ δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία και ενίσχυση του νοσοκομείου στο μέτρο του δυνατού. Παράλληλα, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους συμπολίτες μας που ενίσχυσαν το «Δώρο Ελπίδας», επισημαίνοντας ότι «η αγάπη είναι η δύναμη του ανθρώπου, ικανή να αλλάξει τη ζωή μας, να κινητοποιήσει τη σκέψη και τη δράση μας, να μας εμπνεύσει βαθιά πίστη για τη ζωή».
«Το “Δώρο Ελπίδας” αντιπροσωπεύει τη συνεισφορά, την κοινωνική αλληλεγγύη, την αισιοδοξία, την ελπίδα…  Είναι η απόδειξη ότι καμία οικονομική κρίση δεν μπορεί να εκμηδενίσει και να εξαφανίσει την κοινωνική μας ευθύνη. Η ανθρωπιά είναι τιμή και προνόμιο των πολιτών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που κι αυτή τη φορά έδειξαν την αγάπη τους», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος συνάντησε τους νεαρούς νοσηλευόμενους ευχόμενος σε όλους «να βγουν νικητές από τη δύσκολη δοκιμασία που περνούν». Συγκινητική ήταν η στιγμή που τα παιδιά ανταπόδωσαν την προσφορά αγάπης με χαμόγελα, ενώ στην αντιπροσωπία του δήμου προσφέρθηκε ως δώρο ένα χειροποίητο κάδρο που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά!
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν αφορούν κυρίως εποπτικό υλικό, ζωγραφική ύλη, υλικά χειροτεχνίας και παιχνίδια, καθώς και ιατρικά είδη ατομικής υγιεινής και προσφέρθηκαν αντί εισιτηρίου από δεκάδες συμπολίτες μας που παρακολούθησαν τις παραστάσεις «Τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Συκεών σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου και «Μαγική απειλή στο Τρουφοχώρι τα Χριστούγεννα» από τη θεατρική Ομάδα «Ταξίδι Ονείρου» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ηλιάδη.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι μέσω της ίδιας δράσης του «Δώρου Ελπίδας» τα μέλη των ΚΑΠΗ συγκέντρωσαν επίσης τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που δόθηκαν σε άπορους ηλικιωμένους-ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και οικογένειες που υποστηρίζονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !