7 Αυγούστου 2016

Επιχείρηση διάσωσης υλοτόμου στην Κουτσουπιά Λάρισας

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης υλοτόμου, ο οποίος καταπλακώθηκε από δέντρο την ώρα που το έκοβε, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε δασική τοποθεσία πάνω από τον παραλιακό οικισμό της Κουτσουπιάς του Δήμου Αγιάς.
Πρόκειται για τη διάσωση του 45χρονου Θωμά Τσιτσιλιάγκου του Νικολάου, από τα Αμπελάκια του Δήμου Τεμπών, προέδρου του Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Κουτσουπιάς, που διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με σπασμένο πόδι και άλλα ελαφρά τραύματα που αντιμετωπίστηκαν από το εφημερεύον προσωπικό.
Άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς με επικεφαλής τον διοικητή αυτού κ. Γεώργιο Γκανούρη και με τη συνδρομή ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον διοικητή τους κ. Λάμπρο Κίτσιο, διασωστών του ΕΚΑΒ, ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς με επικεφαλής τον διοικητή τους κ. Βασίλειο Βλαχογιάννη και υπαλλήλων του Δασαρχείου Λάρισας, κατάφεραν, σε μια ιδιαιτέρως δύσβατη περιοχή, μετά από τεράστια προσπάθεια που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 π.μ. και ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι, να εντοπίσουν τον άτυχο άνδρα, να τον ανασύρουν κάτω από το πεσμένο δέντρο και να τον μεταφέρουν στα χέρια με φορείο και μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια στον κοντινότερο δρόμο όπου περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Τον τραυματισμένο υλοτόμο είχε αντιληφθεί νωρίτερα, και είχε ειδοποιήσει τις αρχές, αγρότης που βρισκόταν σε κτήμα του στην εν λόγω περιοχή, ο οποίος τον άκουσε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια.
Νίκος Γουργιώτης
 http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !