14 Αυγούστου 2016

Δήμος Δυτικής Μάνης...Δήμος 7000 κατοίκων στην Πελοπόννησο

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης με έδρα την Καρδαμύλη, είναι δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αβίας και Λεύκτρου και αποτελείται από 27 Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης βρίσκεται στη Δυτική πλευρά της οροσειράς του Ταϋγέτου, η οποία καταλήγει στο ακρωτήριο Ταίναρο. Αρχίζει λίγο έξω από την Καλαμάτα και τελειώνει στα όρια της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Νίκωνα. Ο πληθυσμός του νέου Δήμου είναι 7.280 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή 2011, ενώ καλύπτει γεωγραφικά μια έκταση 402.809 στρεμμάτων.
Η οικονομία του νέου Δήμου βασίζεται κυρίως στην αγροτική παραγωγή με σημαντικότερες καλλιέργειες αυτές της ελιάς. Βασίζεται, επίσης, στην κτηνοτροφία, στις οικοδομικές εργασίες καθώς και κατά ένα μεγάλο μέρος στον τουρισμό, λόγω κλιματικών συνθηκών, φυσικού κάλους και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δημοτική Ενότητα Αβίας Η Δημοτική Ενότητα Αβίας περιλαμβάνει τις εξής Τοπικές Κοινότητες:
Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου Η Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου περιλαμβάνει τις εξής Τοπικές Κοινότητες:
ΚαρδαμύληΆγιο ΝικόλαοΆγιο Νίκωνα, Εξωχώρι, Θαλάμες, Καρυοβούνι, Καστανέα, Λαγκάδα, Μηλέα, Νεοχώρι, Νομιτσή, Πλάτσα, Προάστιο, Προσήλιο, Πύργο Καλαμών, Ρίγκλια, Σαϊδόνα, Τραχήλα, Τσέρια

Πρόσβαση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

→ΟΔΙΚΩΣ Από Αθήνα
Με δικό σας Ι.Χ. Από την Αθήνα μπορείτε να φτάσετε στη Δυτική Μάνη εάν ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Τριπόλεως και στη συνέχεια ακολουθήσετε τη διαδρομή Τρίπολη – Μεγαλόπολη - Καλαμάτα. Αφού φτάσετε στην Καλαμάτα, από τον παραλιακό δρόμο της πόλης, ακολουθείτε τη σήμανση προς Καρδαμύλη.
Με ΚΤΕΛ Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια προς τη Δυτική Μάνη. Από Πάτρα
Με δικό σας Ι.Χ. Από την Πάτρα μπορείτε να φτάσετε στη Δυτική Μάνη εάν ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου και στη συνέχεια το δρόμο προς Αμαλιάδα. Πριν φθάσετε στην Κυπαρισσία, στρίβετε στο Καλό Νερό με κατεύθυνση προς Καλαμάτα. Αφού φτάσετε στην Καλαμάτα, από τον παραλιακό δρόμο της πόλης, ακολουθείτε τη σήμανση προς Καρδαμύλη.
Με ΚΤΕΛ Καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια του ΚΤΕΛ από την Πάτρα προς την Καλαμάτα. Στη συνέχεια από την Καλαμάτα εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια προς τη Δυτική Μάνη.
→ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ Από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη Μπορείτε να ταξιδέψετε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Αθήνα, το αεροδρόμιο «Μακεδονία» - Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» - Ηράκλειο Κρήτης προς το Κρατικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας και από εκεί με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να μεταβείτε στη Δυτική Μάνη.

→ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ
Από Κρήτη. Μία φορά την εβδομάδα εκτελείται η σύνδεση Καλαμάτα –Ρέθυμνο και αντίστροφα. Από το λιμάνι , μπορείτε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να μεταβείτε στη Δυτική Μάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !