30 Ιουλίου 2016

Αγώνες Formula 1 στις Σέρρες;

Ικανοποίηση επικρατεί στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών το οποίο φέτος επισκέφθηκαν αρκετοί διοργανωτές και αποστολές από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να πραγματοποιήσουν αγώνες ταχύτητας στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων. Τα πλούσια events που έλαβαν μέρος και αφορούσαν τόσο τα δίκυκλα όσο και τα τετράτροχα κάθε τύπου προσέλκυσαν χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πόλη μας...
Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου κ. Θεόδωρος Αραμπατζής στις Σέρρες βρέθηκαν αποστολές από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια με τους Τούρκους και τους Ισραηλινούς να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην δομή: «Ηταν μία χρονιά καλή για το αυτοκινητοδρόμιο τόσο από πλευράς συμμετοχής των διοργανωτών και αναφέρομαι ότι συμμετείχαν όχι μόνο από τον Ελλαδικό χώρο αλλά και από τις Χώρες των Βαλκανίων. Οι Τούρκοι μας έχουν τιμήσει αρκετές φορές ενώ στο παρελθόν είχαν μία συμμετοχή το χρόνο, φέτος είχαν πολύ περισσότερες ενώ είχαμε πολλές συμμετοχές και από το Ισραήλ. Εμείς προσπαθούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερο κόσμο, ήδη έχουμε κάνει επαφές με αρκετές Χώρες έχουμε κάνεις επαφές μέχρι και την Πολωνία. Στην όλη αυτή προσπάθεια να γίνει η πίστα πιο ελκυστική για τους αθλητές, τους διοργανωτές και πιο ασφαλή έχουμε προγραμματίσει με τον Δήμο του χρόνου η πίστα να αναβαθμιστεί να γίνει πιο ασφαλή, πως θα γίνει αυτό, ανανεώνοντας την άσφαλτο με καλύτερες ποιότητας και καινούργιο υλικό και παράλληλα κάποιους βοηθητικούς χώρους τους οποίους θα τους αναβαθμίσουμε. Το αυτοκινητοδρόμιο είναι μία πηγή η οποία προσελκύει πάρα πολύ κόσμο στις Σέρρες».
Σκέψεις επέκτασης της πίστας κατά 300-400 μέτρα
Επιπλέον σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή υπάρχουν σκέψεις για την επέκταση της πίστας προκειμένου να αυξήσει το ενδιαφέρον διοργανωτών και επισκεπτών: «Πραγματικά υπάρχει ένα ενδιαφέρον είναι το λεγόμενο tracksday που γίνεται είναι τα 400αρα και μελετούμε παράλληλα με την αναβάθμιση της πίστας να κάνουμε και επέκταση του διαδρόμου κατά 300-400 μέτρα. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με τις ιδιοκτησίες αυτό το ερευνούμε, το ψάχνουμε και πιστεύω θα έχουμε θετικά βήματα στο μέλλον».
Ακριβή υπόθεση η πραγματοποίηση αγώνων F1 στις Σέρρες
Τέλος δύσκολα θα υλοποιηθεί το «όνειρο» πραγματοποίησης αγώνων F1 στις Σέρρες καθώς το κόστος των υποδομών και συντήρησης καθιστούν απαγορευτική αυτή την προοπτική: «Είναι ένα όνειρο αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολα, πρέπει να πατάμε καλά στα πόδια μας, να έχουμε καλές βάσεις, αυτή την στιγμή είναι απαγορευτικό, πρώτον κατασκευαστικά, αλλά και δεύτερον να δημιουργήσουμε τέτοιες υποδομές χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα. Η πίστα της F1 είναι κλειστή εξαιτίας των εξόδων. Οι συμμετοχές δεν καλύπτουν το κόστος ή την συντήρηση», μας δήλωσε ο κ. Αραμπατζής.
Του Καγιογλίδη Παναγιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !