14 Ιουνίου 2016

Αντιδρά σύσσωμο το Πλατύ στην πρόταση κατάργησης του Λυκείου

Με δραστικές κινητοποιήσεις απειλούν αν αγνοηθεί το κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας τους οι σύλλογοι γονέων Λυκείου, Γυμνασίου, Νηπιαγωγείων και ο σύλλογος διδασκόντων Πλατέος, καθώς και πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, σχετικά με την πρόταση απομάκρυνσης το Λυκείου από το Πλατύ, σύμφωνα με τη νέα πρόταση της διευθύντριας Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαυρίδου (φωτογραφία).
«Δεν αντιλαμβανόμαστε το πώς πραγματώνεται το ΄πρώτα ο μαθητής΄ όταν στην πράξη αποδεικνύεται το ΄πρώτα η εξοικονόμηση΄» αναφέρει το σχετικό ψήφισμα και συνεχίζει:
«Δεν αντιλαμβανόμαστε την πολιτική του κέρδους όταν αυτή «μεταφράζει» τα παιδιά μας σε αριθμούς, ενισχύοντας τη σχολική διαρροή και αποτυχία. Σε μια περιοχή όπου τα καταστήματα κλείνουν, η ανεργία εξαπλώνεται και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, σε μια περίοδο που η κρίση βαθαίνει, οι έφηβοι χρειάζονται σχολεία που να είναι ικανά να τους στηρίξουν ηθικά, κοινωνικά, πολιτιστικά.
Γι' αυτό ζητούμε:
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ κ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Είμαστε όλοι μαζί, καθηγητές, γονείς, μαθητές και οι αρμόδιοι φορείς του Δήμου, αντίθετοι.
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΜΜΙΑΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.
Πιστεύουμε στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, γιατί η δωρεάν παιδεία
δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κόστος, αλλά ως δημόσιο αγαθό.»
Το ψήφισμα έχει επιδοθεί στον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Π.Ε. Ημαθίας, στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας και στους βουλευτές Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !