2 Ιουνίου 2016

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 3 Ιουνίου, μια ακόμη Οικογιορτή ξεκινάει!



Παρασκευή 3 Ιουνίου, μια ακόμη Οικογιορτή ξεκινάει! Και διαρκεί έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τι είναι η Οικογιορτή; Με τις ρίζες της στον θεσμό των πανελλαδικών Γιορτών Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, ξεκίνησε από το 2011 να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, η τοπική γιορτή. Διοργανώνονται δύο γιορτές κάθε χρόνο, τον Ιούνιο στο Πεδίο του Άρεως και τον Σεπτέμβριο στο πάρκο της Νέας Ελβετίας. Η πρώτη γιορτή κάθε έτους, αυτή στο Πεδίου του Άρεως έχει σαν αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Περισσότεροι από 70 παραγωγοί, καλλιεργητές, μεταποιητές και χειροτέχνες κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, συναντιόνται, ανταλλάσσουν απόψεις και εκθέτουν καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και οικολογική συνείδηση. Φέτος οι μακρινές συμμετοχές μας έρχονται, από την Κρήτη, την Πάτρα και τη Ναύπακτο, την Αργολίδα και την Αττική, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, τη Δράμα και την Καβάλα, την Καστοριά, την Πέλλα, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τις Σέρρες!

Τα προϊόντα είναι κυρίως του πρωτογενούς τομέα: βότανα, μέλι, λάδι και ελιές, άλευρα και όσπρια, κηπευτικά, φρούτα και ξηροί καρποί! Επίσης υπάρχουν πολλά, υπεύθυνα και παραδοσιακά μεταποιημένα προϊόντα: σάλτσες και ζυμαρικά,  κρασιά, τσίπουρα και πετιμέζι, σαπούνια, βοτανόλαδα και κηραλοιφές, προϊόντα με βάση τη μέλισσα, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Συμπληρωματικά χειροποίητα όμορφα και φυσικά χειροτεχνήματα:  κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ, κεραμικά,  μουσικά όργανα, ξυλόγλυπτα, γλάστρες και προϊόντα φυσικής δόμησης!

Το τριήμερο θα πλαισιωθεί από πολλά βιωματικά - πρακτικά εργαστήρια που θα μας βοηθήσουν να μάθουμε να φτιάχνουμε όλα τα παραπάνω προϊόντα, αλλά και να συνδεθούμε με τέχνες που χάνονται (π.χ. βαρελοποιία). Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την Κοινωνική Οικονομία, την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία και τη Βιολογική Καλλιέργεια. Μια σειρά από εργαστήρια θα διασκεδάσει τα παιδικά και θα τα εισάγει στην επαφή τους με τη φύση. Και κάθε βράδυ θα έχουμε μουσική με φίλους!

Ώρες Λειτουργίας και Διάρκεια:
Παρασκευή 3/6 από τις 6 μμ εως τις 11μμ,
Σάββατο 4/6 και Κυριακή 5/6 από τις 11 πμ έως τις 12πμ!

Χώρος: Πεδίο του Άρεως, ή πάρκο της Ανθοκομικής. Λεωφόρος Στρατού, είσοδος απέναντι από την τηλεόραση της ΕΤ3.
Επισυνάπτεται το αρχείο σε μορφή word με το αναλυτικό πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !