3 Μαΐου 2016

Με τα άλογα έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους Γόννους Λάρισας

Το όνομά του, από τα πλέον λαοφιλή στον ελληνικό πληθυσμό, από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς Αγίους σε όλον το χριστιανικό -και όχι μόνο- κόσμο. Στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση, συνολικά πενήντα έξι μορφές με το όνομα Γεώργιος κοσμούν το
εορτολόγιό της, με γνωστότερο όλων τον Γεώργιο το Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο, που ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων της Εκκλησίας. Η γιορτή του σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης και συνδυάζεται με έθιμα χαράς και ευφορίας. Στους Γόννους της Λάρισας , μετά την θεία λειτουργία στον ιερό ναό ο εφημέριος βγήκε από την εκκλησία και παρέδωσε την εικόνα του Αγίου στον καβαλάρη που περίμενε έξω από το ναό.

Με τα άλογα έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους Γόννυς

Με τα άλογα έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους Γόννυς

Με τα άλογα έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους Γόννυς

Η περιφορά της εικόνας στους γύρο από την κεντρική πλατεία δρόμους έγινε με τα άλογα, όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια από τα μέλη του συλλόγου «Αραβανίτικων Αλόγων ο Άγιος Γεώργιος Γόννων». Η σχέση του Αγίου Γεωργίου με τα άλογα ειναι γνωστή οπότε η εκδήλωση τιμάει τον Άγιο και δίνει ευλογία στους καβαλάρηδες του χωριού να ειναι δυνατοί και να ασχολούνται με τα άλογα. Κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται. Τριάντα άλογα και καβαλάρηδες μικροί και μεγάλοι συνόδευσαν φέτος την εικόνα του Αγίου στην περιφορά.

http://www.thessaliatv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !