3 Μαΐου 2016

Κινδυνεύει να κλείσει το ΤΕΙ του Κιλκίς

Η επιστολή της Προέδρου του Τμήματος του ΤΕΙ Κιλκίς προς τους βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο Κιλκίς και πρόεδρο του Επιμελητηρίου, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η κ. Βενετία Κουτσού κτυπά το καμπανάκι για το ΤΕΙ. Οχι για την προοπτική αναβάθμισης, αλλά γι’ αυτήν την καθ’ αυτήν την ύπαρξη του ήδη λειτουργούντος Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης.

Στην επιστολή αναφέρεται ρητά ότι “το Τμήμα κινδυνεύει να κλείσει, καθώς δεν πληροί βασικά κριτήρια που έχουν τεθεί από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής”.
Τα κριτήρια είναι δύο κυρίως:
1. Το Τμήμα διαθέτει μόνο δύο μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΠ) ενώ τίθεται ως απαραίτητη προϋπόθεση ο αριθμός 9 μελών Ε.Π. προκειμένου κάποιο Τμήμα να διατηρήσει την αυτοδυναμία του.
2. Γεωγραφικά βρίσκεται στην Περιφέρεια, απομακρυσμένο από έναν φυσικό Ακαδημαϊκό χώρο.
Στην επιστολή ακόμη αναφέρονται τα εξής:
“Πέραν όμως των δύο παραπάνω συνθηκών, το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ενδύματος, συνεχίζει να στεγάζεται στις εγκαταστάσεις που του έχουν παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ, σε χώρο όπου δεν μπορούν να αναπτυχθούν τα εργαστήριά του, ενώ ένα νέο κτίριο με προδιαγραφές σύμφωνες με τις ανάγκες του, έχει κατασκευασθεί έξω από την πόλη του Κιλκίς.
Το Τμήμα με 450 περίπου ενεργούς φοιτητές, εθνικές και διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές, αποτελεί το μοναδικό Τμήμα στην Ελλάδα, στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της Ένδυσης και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος και την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας”.
Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !