18 Μαΐου 2016

Σε καραντίνα το ζωικό κεφάλαιο σε Πιερία, Ημαθία, Λάρισα

 Η κατάσταση με την οζώδη δερματίτιδα είναι αρκούντως ανησυχητική όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε αρκετούς νομούς τέθηκε σε καραντίνα το ζωικό κεφάλαιο, αλλά και για τη Θεσσαλία. Μετά την κήρυξη λοιπόν δύο νομών, όπου οι αγελαδοτρόφοι
εκλευθέρας βοσκής κάθε καλοκαίρι πήγαιναν τα ζώα τους για βόσκηση, τους νομούς Πιερίας και Ημαθίας, θα λέγαμε ότι η ασθένεια έφτασε στην πόρτα μας. 
 Και αυτό γιατί η Ραψάνη, η Αιγάνη, ή ο Πυργετός, απέχουν μία ανάσα από τον Πλαταμώνα και τους Πόρους...

 Το ζητούμενο πλέον πριν το οικονομικό πλήγμα είναι ανεπανόρθωτο για την τοπική οικονομία, επαραμένει το  να προστετευτεί το ζωϊκό κεφάλαιο με εμβολιασμούς. Προς την κατεύθυνση αυτή ποφείλουν οι τοπικοί φορείς με προεξάρχοντα τον περιφερειάρχη να πιέσουν την πολιτεία και ιδιάιτερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. ¨Ήδη όπως μας αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην εκπομπή "πολιτικοί διάλογοι" την περασμένη Παρασκευή ο περιφεριάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έχει αρχίσει να ασκεί πιέσεις προς το υπουργείο να δοθεί λύση, πριν να είνια αργά. Είναι προφανές ότι προς την ίδια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν και οι Θεσσαλοί βουλευτές και ιδιάιτερα οι κυβερνητικοί. φανταστείτε να παρατηρηθεί κρούσμα στη Θεσσαλία το προσεχές διάστημα και να απαγορευτούν οι εξαγωγές κτηνοτροφικών προΊόντων εκτός Θεσσαλίας ποιο θα είνια το τίμημα, με τόσες συνεταιριστικές και ιδωτικές γαλακτοκομικές επιχειρήσεις, τυροκομεία κλπ.


http://www.thessaliatv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !