26 Απριλίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΥΔΝΑΣ

Η όσο το δυνατό μεγαλύτερη αναβάθμιση, προβολή και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πύδνας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυγιάλου Πιερίας «Στέγη Αγάπης».

 Προς αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησε σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αναδειχθεί ο μοναδικά αξιόλογος πλούτος της Βόρειας Πιερίας με την πληθώρα των ιστορικών ευρημάτων.
 Παράλληλα με φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αρχαία Πύδνα, φιλοδοξεί να συμβάλλει και στην τουριστική αναβάθμιση του Μακρυγιάλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.
 Την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 η διοίκηση του συλλόγου προσκάλεσε σε ενημερωτική συνάντηση και ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων, την προϊσταμένη Εφορείας  Αρχαιοτήτων Πιερίας Έλενα Παπασταύρου, που επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη Βόρεια Πιερία,  καθώς και εκπροσώπους των δύο κορυφαίων πολιτιστικών φορέων της Πιερίας, τον πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Γρηγόριο Μιτσοκάπα και το διοικητικό μέλος του Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου Περικλή Χατζηγιάννη.
 Από το διοικητικό συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάλου Πιερίας «Στέγη Αγάπης» παρόντες ο πρόεδρος Ιωάννης Σαββίδης, ο αντιπρόεδρος Σταύρος Κάβουρας, η γενική γραμματέας Κατερίνα Μελιδώνη και η ταμίας Κική Μαυρίδου. Παρών και ο υπάλληλος του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πύδνας Αθανάσιος Γκιουλμετάρογλου.
 Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση, η κατασκευή των απαραίτητων λειτουργικών υποδομών και εγκαταστάσεων στο χώρο της Αρχαίας Πύδνας για την όσο το δυνατό καλύτερη και εύρυθμη φιλοξενία μουσικοθεατρικών παραστάσεων αλλά και κάθε μορφής ποιοτικών εκδηλώσεων, η καθιέρωση κινηματογραφικών προβολών με πολυποίκιλο θεματολόγιο, η καταγραφή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, η διεύρυνση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων καθώς και η στενότερη και ακόμα περισσότερη εποικοδομητική συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς της Πιερίας.
 Ο σύλλογος του Μακρυγιάλου κατέθεσε την αγωνία και την αγάπη για τον τόπο του, επιδεχόμενος τα συγχαρητήρια όλων.
  

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !