15 Απριλίου 2016

Σκούφα Μπέττυ: Παρά τις προκλήσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν, η χώρα θα σταθεί στα πόδια της!

Την πεποίθηση ότι παρά τις προκλήσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν η χώρα θα σταθεί στα πόδια της, εξέφρασε μεταξύ άλλων η βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας Μπέττυ Σκούφα. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης η κα Σκούφα χαρακτήρισε
τραγικό το γεγονός της πτώχευσης της «Ηλεκτρονικής» εκφράζοντας την συμπαράσταση της στους απολυμένους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς η οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών καθορίζεται από το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο» με βασικότερο όλων την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η βουλεύτρια Πιερίας αναφέρθηκε ακόμη στην στήριξη που δίνεται από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝΕΛ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρά τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Στην κατεύθυνση αυτή είναι όπως είπε, η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία  διασφαλίζεται η δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών νοσοκομείων) και η  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών ελαχιστοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι παροχές που διασφαλίζει η ΚΥΑ είναι ισότιμες με τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ (κάθε υπηρεσία νοσηλείας, διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικά βοηθήματα κλπ). Οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία θα δικαιούνται ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως και οι ασφαλισμένοι. Καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές καθώς και κάθε οικονομική επιβάρυνση για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Απαντώντας τέλος στις επικρίσεις που δέχθηκε για ανάρτηση σχετικά με τον τουρισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Σκούφα έκανε λόγο για δεξιές πολιτικές τακτικές που λειτουργούν όχι εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά της χώρας σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή και πρόσθεσε πως με βάση τις θετικές εκτιμήσεις για την φετινή τουριστική κίνηση θα πρέπει «όλοι να εντείνουμε  τις προσπάθειες για να προσελκύσουμε και στην Πιερία τους τουρίστες και όχι μόνο στους λεγόμενους τοπ προορισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους του τουρισμού στην Πιερία και κυρίως στις μικρομεσαίες τουριστικές μονάδες που πραγματικά λιώνουν τις σόλες τους από το τρέξιμο» είπε χαρακτηριστικά η κα Σκούφα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !