22 Μαρτίου 2016

Γεροβασίλη: "Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν για πολλές μέρες στην Ελλάδα.."

Στην εκτίμηση ότι για «αρκετές ημέρες θα παραμείνουν εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα) πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες» καθώς εκκρεμεί η εφαρμογή της απόφασης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


«Δεν πιστεύουμε ότι η Τουρκία έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και δεν έχουμε δει μείωση των προσφυγικών ροών γι' αυτό και έγινε το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ» πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη. «Για ένα άμεσο χρονικό διάστημα δεν θα έχουμε συμμόρφωση όλων των μερών ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα» παραδέχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει ώστε να χαρακτηριστεί η Τουρκία ως ασφαλής χώρα προσθέτοντας ότι η επιστροφή μεταναστών θα γίνεται κατά περίπτωση ώστε να κρίνεται αν είναι ασφαλής ή όχι.

Σε ερώτηση για το αν έχει αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους παράτυπους μετανάστες η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «οι κλειστοί χώροι υπάρχουν ήδη, προβλέπεται από τη συμφωνία ότι κάθε παράτυπος μετανάστης θα επιστρέφει στην Τουρκία. Για τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ ξέρετε ότι έχουμε ήδη κλειστά κέντρα μέχρι να επαναπροωθηθούν».


Όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της χώρας» προσθέτοντας ότι έχουν ήδη αυξηθεί τα μέτρα ασφαλεία σε αεροδρόμια και πρεσβείες.

«Πιστεύω ότι η ΕΕ δεν θα κάνει σύνδεση του προσφυγικού με την τρομοκρατία» ήταν η απάντησή της σε ερώτηση για το αν φοβάται αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μετά τα όσα συνέβησαν στην καρδιά της Ευρώπης.

Για τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι θα έχει κλείσει περίπου στις 20-22 Απριλίου.

«Αυτό το οποίο υπάρχει ως εκτίμηση είναι ότι για το φορολογικό και το ασφαλιστικό είμαστε πολύ κοντά και άρα θα υπάρχει σύγκλιση σύντομα μετά τις 2 Απριλίου» συμπλήρωσε αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι για το ζήτημα των κόκκινων δανείων υπάρχει απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !