22 Μαρτίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ "Μεμονωμένες φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού"

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα για το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του,
 η ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει  τα εξής:
    Όπως προβλέπεται την ευθύνη της εγκατάστασης και σίτισης των προσφύγων στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας στην Πιερία  την έχει αναλάβει ο Στρατός και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
   Ειδικότερα ο Στρατός ανέλαβε το γήπεδο Χράνης, (χώρο που υπέδειξε ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης), το Καμπινγκ  Νηρέας, και το κτήμα Ηρακλή η δε Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ το ξενοδοχείο Ορφέας.
     Επικουρικά στηρίζουν τους πρόσφυγες με ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης  δεκάδες εθελοντικές οργανώσεις στο νομό μας. Έχουν συγκεντρωθεί είδη πρώτης ανάγκης τα οποία  μοιράζονται όπου χρειαστεί, με επιτυχή συντονισμό μεταξύ τους, χωρίς την επόπτευση των Δήμων η της Αντιπεριφέρειας. Την ίδια ώρα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας πλήθος Δημάρχων και Περιφερειαρχών-που δεν ανήκουν στο Συριζα- πήραν πρωτοβουλίες για το συντονισμό αναλόγων δραστηριοτήτων.
     Είμαστε περήφανοι που τα μέλη μας, τα στελέχη και οι φίλοι μας   συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά σε αυτές τις δραστηριότητες και είμαστε σίγουροι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες θα αγκαλιάσουν την  προσπάθεια αυτή, απομονώνοντας κάποιες μεμονωμένες φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού.

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν κάνετε μια δημοσκόπιση να δούμε πόσοι άνθρωποι στην ΠΙΕΡΙΑ θέλουν τους ισλαμοταλιμπάν στη πόρτα τους ξευτίλες ε ξευτίλες μας τους κουβαλίσατε στα κρυφά και νύχτα και τώρα μας πουλάτε φούμαρα περί ανθρωπιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω ως «μεμονωμένη φωνή» θα σας πω ότι ούτε ρατσιστές είμαστε ούτε πάσχουμε από ξενοφοβία…. Μάθαμε όλοι την καραμέλα του ρατσιστή και την πιπιλάμε….. είστε άξιοι να κρατήσετε αυτούς τους ανθρώπους στους «χώρους φιλοξενίας»???? Ως πότε??? Και ρωτήσατε πότε κανέναν απ αυτούς αν τους είναι ευχάριστο αυτό που εσείς τους προσφέρεται???? Αν θελήσουν να «εξεγερθούν» είστε ικανοί να τους σταματήσετε και να τους περιορίσετε??? Εμάς ποιος θα μας σώσει??? Και που είναι όλοι αυτοί οι «φιλάνθρωποι» της Πιερίας όταν πεθαίνουν άνθρωποι-συμπολίτες μας από την πείνα και ζουν σε άθλιες συνθήκες???? Χωρίς θέρμανση, χωρίς σωστή διατροφή, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !