7 Μαρτίου 2016

Ποιά χρώματα ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του προσώπου μου;


 Ομολογουμένως υπάρχουν άπειρα χρώματα στην αγορά για να διαλέξεις, προκειμένου να κάνεις το μακιγιάζ σου. Πολλές φορές όμως-και ευτυχώς-όταν δοκιμάζεις κάποιο χρώμα πάνω σου, είτε σε ρουζ, είτε σε κραγιόν ή σε σκιά ματιών
βλέπεις πως κάτι δε σου πάει καλά. Αυτόματα λοιπόν αναγνωρίζεις πως δεν ταιριάζουν όλα τα χρώματα σε όλες και πως ακόμα και στο μακιγιάζ υπάρχουν κανόνες... Εντάξει, δεν είναι δεσμευτικοί αλλά καλό θα ήταν να τους ακολουθούσαμε για καλύτερα αποτελεσματα.. Αυτοί οι κανόνες προκύπτουν από το χρώμα των ματιών, αλλά και της επιδερμίδας σου. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλογικά με αυτές τις πληροφορίες τί σου ταιρίαζει!

Χρώμα επιδερμίδας-ρουζ
  • Για τις λευκές επιδερμίδες τα καλύτερα χρώματα είναι το απαλό ροζ, το ροδακινί αλλά και το καθαρό δαμασκηνί.
              απαλό ροζ                                        ροδακινί                        καθαρό δαμασκηνί    

  • Για τις μέτρια λευκές επιδερμίδες και πάλι καλό θα ήταν να επιλέγεται το βερικοκί, το έντονο ροζ ή και με μωβ τόνους καθώς και ροζ σε απαλούς τόνους του μούρου(πιο σκούρο δηλαδή από εκείνο για τις λευκές επιδερμίδες.)
                  βερικοκί                                  έντονο ροζ                      ροζ του μούρου  

  • Στις σταρένιες επιδερμίδες ταιριάζει ένα ζεστό ροδακινί ρουζ με πορτοκαλί τόνους, το τριανταφυλλί αλλά και η μπρονζέ πούδρα σου(μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις το μπρόνζερ σου αντί για ρουζ δηλαδή!)
             ζεστό ροδακινί                             τριανταφυλλί                              μπρονζέ

  • Τέλος, για τις σκούρες επιδερμίδες επιλέγουμε το κεραμιδί, το πορτοκαλί, το μωβ αλλά και την τερακότα.
               κεραμιδί                                 πορτοκαλί                                      μωβ
Χρώμα επιδερμίδας-κραγιόν
  • Στις λευκές-ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν πολύ οι κοραλί και οι πορτοκαλί αποχρώσεις. Ακόμη και το κόκκινο που θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει πορτοκαλί υποτόνο. Επίσης το φούξια και το απαλό ροζ είναι πολύ καλές επιλογές.
            
  • Στις σταρένιες επιδερμίδες ταιριάζουν οι θερμές αποχρώσεις. Το χρώμα της καραμέλας, το nude, το μελί και το ελαφρώς καφέ είναι τα ιδανικότερα. Τόλμησε, επίσης, το έντονο κόκκινο και το pop πορτοκαλί/κοραλί.
  • Στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες καλό θα ήταν να επιλέγονται δροσερά χρώματα όπως το χρώμα του δαμάσκηνου, το βαθύ κόκκινο αλλά και το σκούρο μωβ.

Χρώμα ματιών-σκιά
  • Τα χρώματα που ταιριάζουν στα μπλε μάτια είναι το πορτοκαλί, το καφέ και όλες οι αποχρώσεις του, το χρυσαφί το μπρονζέ το βερικοκί και το ροδακινί. Ταιριάζει πολύ επίσης ο,τιδήποτε περιέχει γκρι! Χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο σε σκιές δεν είναι απαγορευτικά-αρκεί να βρεις μία απόχρωση που να σου ταιριάζει-αλλά ίσως επισκιάσουν λιγάκι το ήδη υπάρχον μπλε χρώμα.
  • Τα πράσινα μάτια, προκειμένου να αναδειχθούν, χρειάζονται το μωβ, το ροζ, το δαμασκηνί, το μελιτζανί, το ανοιχτό καφέ και τo χρυσαφί.
  • Στα καστανά μάτια πάνε όλες οι αποχρώσεις αλλά αυτές που θα κάνουν τη διαφορά είναι το χρυσό, το μπρονζέ αλλά και το κοκκινοκαφέ(copyright Μοιραράκη)

Μπορεί να περιορίζονται λιγάκι οι επιλογές σου αλλά και πάλι το κάθε χρώμα σε ρουζ, σκιά και κραγιόν που σου ταιριάζει έχει πολλές αποχρώσεις. Πειραματίσου λοιπόν με αυτές και θα βρεις άπειρους συνδυασμούς!

Της Χαρούλας Παυλίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !