14 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Μ.

 

Σε μια σεμνή τελετή η εφορεία αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης επιβράβευσε την μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης Ευτυχία Καρακασίδου της οποίας η ζωγραφιά με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία, επιλέγει μεταξύ των έργων που δημιούργησαν και υπέβαλαν διαγωνιστικά, μαθήτριες και μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πιερίας.
 Η ζωγραφιά της μαθήτριας Ευτυχίας Καρακασίδου αποτελεί πλέον το λογότυπο της εφορείας αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης. Το έργο με επίγραμμα «το αίμα δεν κοστίζει…αξίζει», απεικονίζει  ένα χέρι που προσφέρει μια σταγόνα αίματος στο αντίστοιχο χέρι ενός συνανθρώπου.
 Στην όλη διαδικασία συνεργάσθηκε και ο σύλλογος γονέων-κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», φορέας με ιδιαίτερη ευαισθησία στην στήριξη και προσφορά στον εθελοντισμό και το κοινωνικό σύνολο.
 Απονέμοντας το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο στην Ευτυχία την οποία συνόδευε ο πατέρας της Κωνσταντίνος Καρακασίδης, η έφορος αιμοδοσίας της Εστίας Κατερίνα Ιορδανίδου αφού την συνεχάρη, επισήμανε: «Ευχαριστούμε τόσο εσένα όσο και τις συμμαθήτριες και συμμαθητές σου για την μαζική ανταπόκριση σας  σε αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία μας, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θεάρεστο της προσφοράς αίματος στον συνάνθρωπο. Η ζωγραφιά σου θα αποτελεί πλέον το επίσημο λογότυπο των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων της εφορείας αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου.»
 Απαντώντας η βραβευμένη μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης, τόνισε: « Από μικρή ζωγραφίζω και αγαπώ ιδιαίτερα τη ζωγραφική. Στο έργο μου ήθελα να απεικονίσω το γεγονός ότι είναι εύκολο να δώσουμε όλοι αίμα και να σώζουμε ζωές. Θεωρώ η επιτροπή επίλεξε τη ζωγραφιά μου γιατί διαπίστωσε ότι στις πινελιές μου εκφράζεται η αγάπη μου για την πανανθρώπινη ιδέα της αιμοδοσίας. Σας ευχαριστώ για την τιμητική σας επιβράβευση.»
 Στην εφορεία της αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. Κατερίνης την οποία συντονίζει η κ. Ιορδανίδου, συμμετέχουν η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ» Γεωργία Κατσαλή-Παπαδοπούλου και οι Μαγδαληνή Κάλφα, Παρασκευή Μαρινοπούλου, Κατερίνα Κάλφα, Αθανασία Μελιάδου και Σοφία Μυρωτή.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ζωγραφιές σε συνεργασία της εφορείας αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, θα αναρτηθούν σε περίοπτη θέση του ιδρύματος και θα κοσμούν διαχρονικά τους χώρους υποδοχής του Νοσοκομείου.
 
 
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !