12 Δεκεμβρίου 2015

Νέα καταστήματα Μασούτης σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Λαμία και Θάσο

Την κάθοδό της στην Αθήνα φαίνεται να εξετάζει η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα «Μασούτης» μέσω της εξαγοράς αλυσίδας της πρωτεύουσας μεσαίου μεγέθους με τζίρο 50-70 εκατ. ευρώ.
Το παραπάνω άφησε να εννοηθεί χθες η διοίκηση της εταιρείας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της.

«Οι ισχυροί του κλάδου, οι υγιείς επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της "Μασούτης" μοιραία θα προχωρήσουν σε εξαγορές για τη διεύρυνση των μεριδίων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης. Και πρόσθεσε: «Ολοι μιλάμε με όλους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν συζητήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη συμφωνία. Ο ίδιος, εξάλλου, απέκλεισε κατηγορηματικά την πώληση μεριδίου της εταιρείας, αν και κατά καιρούς έχει βρεθεί στο στόχαστρο ελληνικών και πολυεθνικών αλυσίδων.
Το 2015 η «Μασούτης» αναμένεται να κλείσει με αύξηση των πωλήσεών της κατά 1%, φτάνοντας στα 750 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 25 εκατ. ευρώ, από 23 εκατ. ευρώ το 2014. Μέσα στην κρίση, εξάλλου, η «Μασούτης» φέρεται να κέρδισε μερίδια αγοράς, αφού κατά την τελευταία πενταετία πρόσθεσε επιπλέον 22%. Το μερίδιο της εταιρείας πανελλαδικά ανέρχεται σε 10,7%, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα κυριαρχεί με μερίδιο 33,5%.
Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας μέσα στο 2015 ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ και αφορούσε κυρίως την ίδρυση νέων καταστημάτων και την ανακαίνιση υφιστάμενων. Εντός των επόμενων ημερών η εταιρεία θα εγκαινιάσει τρία ακόμη καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Λαμία, με το δίκτυό της να αποτελείται πλέον από 260 καταστήματα. Από αυτά τα 241 είναι καταστήματα λιανικής πώλησης ενώ τα υπόλοιπα 19 χονδρικής (Cash & Carry).
Οι επενδύσεις –πλην της όποιας εξαγοράς– θα συνεχιστούν και το 2016 με ανακαινίσεις 16 καταστημάτων και ίδρυση οκτώ νέων καταστημάτων. Τα οκτώ νέα καταστήματα θα ιδρυθούν στη Θάσο (2 καταστήματα), στην Εύβοια (1 κατάστημα), στον Βόλο (1 κατάστημα), στην Αλεξανδρούπολη (1 κατάστημα), στη Λάρισα (1 κατάστημα) και στο Αγρίνιο (2 καταστήματα).
Η Καθημερινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !