13 Νοεμβρίου 2015

Σώθηκε... στο παραπέντε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Κυριολεκτικά στο… παραπέντε και κάτω από την ασφυκτική πίεση της τοπικής κοινωνίας, η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα πρέπει να δώσει τα χρήματα που έχει υποσχεθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και να αποτρέψει το ορατό ενδεχόμενο του λουκέτου.. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ένα από τα μεγαλύτερα στη
βόρεια Ελλάδα και πραγματικό ‘κόσμημα’ για τη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί με καθεστώς Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως η σχέση εργασίας των υπαλλήλων είναι με το ΔΣ του νοσοκομείου και όχι με το υπουργείο. Άρα, το υπουργείο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να πληρώνουν το ΔΣ, ώστε να μπορεί κι αυτό να πληρώνει τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές του. 

Όπως έγινε γνωστό έπεσε τελικά η πρώτη υπογραφή για την άμεση καταβολή των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι τα πρώτα χρήματα, τα οποία θα πάρει το νοσοκομείο, για να καλυφθεί και η μισθοδοσία του Νοεμβρίου. 

Επίσης, στις αρχές Δεκεμβρίου θα εκταμιευτούν και επιπλέον τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο της κρατικής χρηματοδότησης για το 2015, οπότε το νοσοκομείο θα έχει καλύψει τις μισθολογικές υποχρεώσεις του και η Πολιτεία δε θα έχει χρέη απέναντί του. Επίσης εξασφαλίστηκαν άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ από το πολύ μεγάλο χρέος που έχει ο ΕΟΠΠΥ προς το νοσηλευτικό ίδρυμα της δυτικής Θεσσαλονίκης. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !