25 Οκτωβρίου 2015

5-1 η ΑΕΚ τον Ηρακλή

Επρεπε να φάει 4άρα στο Καραϊσκάκη και να φύγει ο Δέλλας για να πραγματοποιήσει η ΑΕΚ την πιο γεμάτη φετινή της εμφάνιση σκορπίζοντας στους... πέντε ανέμους (5-1) τον Ηρακλή. Και όπως ο Τραϊανός σαν άνεμος (για να παραφράσω τη γνωστή επιτυχία του Κορκολή) έφυγε και χάθηκε από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, η δική του ομάδα -χωρίς αυτόν πια- έδωσε τα δείγματα ποδοσφαίρου που ονειρευόταν.
Η εξυπνάδα-ωριμότητα-μαγκιά του υπηρεσιακού Στέλιου Μανωλά ήταν πως κατέβασε την Ενωση με ενδεκάδα - σύστημα-τακτική Δέλλα. Δυο μόλις αλλαγές, Κολοβέτσιος αντί Τζανετόπουλου και Βάργκας αντί Πλατέλλα, αλλά τον Μπουονανότε ξανά στον πάγκο αφού ως «δεκάρι» επιλέχθηκε σωστά ο Μάνταλος.
Το σημαντικότερο ήταν πως οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν εγωισμό και... τσίπα (φάνηκε περίτρανα στον πανηγυρισμό του Αραβίδη, κάλυψε το πρόσωπό του όταν πήγε και το αφιέρωσε στο πέταλο, σαν να τους έλεγε πως ντρεπόταν να τους αντικρίσει) μαζί με αποφασιστικότητα και έτσι καθάρισαν το ματσάκι από το ημίχρονο με δύο γκολ στα καπάκια. Με την ψυχολογία στα ύψη πλέον το... γύρισαν και σε πάρτι, για να διασκεδάσουν κάπως τις εντυπώσεις και τα επακόλουθα της περασμένης 4άρας.
Η ΑΕΚ ασφαλώς και δεν μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε ομαδάρα, ούτε όμως της άξιζε η συντριβή του περασμένου Σαββάτου. Οι φίλοι της, βασικά εκείνοι που έτρεφαν... ψευδαισθήσεις τίτλου από φέτος, θα πρέπει να καταλάβουν πως η ομάδα τους μπορεί να κερδίζει ή να χάνει στις λεπτομέρειες τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό, αλλά πραγματικό πρωταθλητισμό δεν μπορεί να κάνει ακόμη. Προέχει να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερη - ανταγωνιστικότερη μέσα στη σεζόν.
Ο Βάργκας με τα δυο γκολ του θύμισε τον σπουδαίο άσο που γνωρίσαμε στην Αντερλεχτ, αλλά για μένα ΜVP της ΑΕΚ ήταν ο «εγκέφαλός» της Πέτρος Μάνταλος. Αλήθεια, πόσο κακό της έκανε ο τραυματισμός του στην περσινή κυπελλική ρεβάνς αφού τώρα που βρίσκει τον ρυθμό του δείχνει ξανά τη μεγαλή κλάση του. Με έναν υγιή Μάνταλο πιθανότατα το καλοκαίρι δεν θα πήγαιναν και στην απόκτηση του Μπουονανότε (στο χτύπημα όλο νεύρα της μπάλας μετά το γκολ που πέτυχε έβγαλε τη δυσφορία του γιατί ξεκίνησε από τον πάγκο) αλλά ενός βαρβάτου κλασικού εξτρέμ.

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !