20 Σεπτεμβρίου 2015

Μουχλιασμένη φέτα πωλούσαν στα Lidl

Μουχλιασμένη φέτα πουλούσαν στους πελάτες τους τα Lidl Ελλάς & Σία Ο.Ε. Την ανακοίνωση αυτή έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετικό έλεγχο, προχωρώντας στην απόσυρση της φέτας και καλώντας τώρα τους καταναλωτές, αν την έχουν αγοράσει, να μην την καταναλώσουν!

Για λόγους που δε διευκρινίζονται προς το παρόν και προφανώς θα γίνει περαιτέρω έλεγχος για τις συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης του προϊόντος στις εγκαταστάσεις του Lidl, ο ΕΦΕΤ εντόπισε τη μουχλιασμένη φέτα. Και ανακοίνωσε την απόσυρση από την αγορά της φέτας και μάλιστα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
Πώς μούχλιασε, δηλαδή, η φέτα; Αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει με τους τρόπους αποθήκευσης και συντήρησης του προϊόντος; Είναι γεγονός ότι, ειδικά η φέτα, ως τυροκομικό προϊόν, είναι εξαιρετικά ευάλωτο και έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις σε σχέση με τα άλλα τυροκομικά προϊόντα, ως προς την αποθήκευσή της, τις σταθερές θερμοκρασίες στη συντήρηση των ψυγείων κ.λπ. Επομένως, απομένει να ριχτεί φως ως προς τις συνθήκες που επικράτησαν και προκάλεσαν τη μούχλα αυτή, καθιστώντας φυσικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία αυτό το ευπαθές προϊόν.
Σύμφωνα, πάντως, με τη σχετική ενημέρωση που έκανε ο Ενιαίος Φόρος Ελέγχου Τροφίμων και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση τυριού «Φέτα» στην οποία ανιχνεύθηκε ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς.
Μάλιστα, πάνω στη συσκευασία, η ημερομηνία έδειχνε ότι το προϊόν δεν είχε λήξει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν «ΓΑΛΠΟ τυρί Φέτα ΠΟΠ» από πρόβειο και γίδινο γάλα, σε συσκευασίες στραγγισμένου βάρους 1kg, με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 22.01.16 και στραγγισμένου βάρους 2 kg, με ημερομηνία ανάλωσης μέχρι 27.02.16. Το προϊόν διατίθεται από την επιχείρηση Lidl Ελλάς & Σία Ο.Ε. και παρασκευάζεται από την εταιρεία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. Βιομηχανία Γάλακτος (Τρίκαλα, Θεσσαλία).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση Lidl Ελλάς & Σία Ο.Ε. την άμεση ανάκληση-απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !