17 Ιουλίου 2015

Hot dog - Λουκουμάδες - Μαλλί της γριάς

Και ξαφνικά εκεί γύρω στις 11:30, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η πόλη ζωντανεύει. Για την ακρίβεια όχι όλη η πόλη. Μόνο οι χώροι γύρω από τα Α.Τ.Μ.
Νεαρός μπαμπάς κρατά από το χέρι τον υιό και προσπαθεί να του μάθει πώς λειτουργεί το
μηχάνημα. Η γιαγιά μαζί με την εγγόνα, που βλέπει καλύτερα. Παππούδες, που ανησυχούν μήπως τελειώσουν τα πενηντάρικα, Κυρίες με τα νυχτικά, με τον σύζυγο να περιμένει με τα αλάρμ αναμμένα. Και κάπου εκεί και εγώ. Άρε μάνα, για χάρη σου στήνομαι στην ουρά.     
Όλοι εμείς για να κερδίσουμε μια μέρα. Λίγο πριν τις 12:00, αλλά και αμέσως μετά, για να τσιμπήσουμε το κατοστάρικο. Καλύτερα κιόλας μες στη δροσιά, παρά μέσα στη ντάλα. Απρόσμενες συναντήσεις μες στη νύχτα. Γνωστοί, γείτονες, συγγενείς. Πρόσωπα, που είχες χρόνια να δεις. Χειραψίες, φιλιά και κουβεντούλα μέχρι να έρθει η σειρά σου. Απίστευτες ιστορίες για σένα, που στήνεις αυτί.
Σ’ ευχαριστώ Αλέξη. Βρήκα παλιούς μαθητές, που είχα χρόνια να δω. Αν αφήσεις για λίγο ακόμα τις τράπεζες κλειστές, ίσως να δω και παλιούς συμμαθητές. Μη γελάτε. Εγώ τον εμπιστεύομαι. Όπως με ξεγέλασε με το ΟΧΙ, που έγινε ΝΑΙ, έτσι θα ξεγελάσει και τους άλλους. Πάνω, που θα νομίζουν ότι έκλεισαν συμφωνία, θα τους τη φέρει. Και γω, πρώτη φορά αριστερά, θα είμαι πάλι νικητής.
Σ’ ευχαριστώ και σένα Νάντια. Που φρόντισες να βγάλεις μόνο διακόσιες από τις εκατοντάδες χιλιάδες, που έχεις στην τράπεζα, για να μου δώσεις το καλό παράδειγμα, πριν μου επιβάλλεις τα capital controls.
Hot dog, λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, παγωμένο νερό.
Κάποιος το έπιασε το νόημα. Εκεί άλλωστε μαζεύεται ο κόσμος και σίγουρα θα έχει και λεφτά. Μόνο, που πρέπει να έχεις ρέστα από πενηντάρικο. Καταπολέμηση και της ανεργίας. Τουλάχιστον μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες.
Σας ευχαριστώ όλους, που μου δώσατε την ευκαιρία, να ανακαλύψω ότι, οι μικρές χαρές της Ζωής, βρίσκονται τελικά στην ουρά.
Γιώργος Βαρδακώστας
Πολίτης β΄ κατηγορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !